Home Vesti Besplatna edukacija – Vip BizPartner 2015 u Valjevu

Besplatna edukacija – Vip BizPartner 2015 u Valjevu

by bifadmin

U okviru projekta Vip BizPartner 2015 kompanija Vip mobile sa partnerima nastavlja sa organizacijom besplatnih radionica, a prva u nizu, koja je namenjena malim i srednjim preduzećima, održaće se u Valjevu, 9. aprila 2015. godine, sa početkom u 10 sati, u prostorijama Skupštine grada Valjeva.

Na skupu će se govoriti o unapređenju poslovanja, korporativnom upravljanju i mnogim drugim temama koje su važne za firme i obezbeđenje njihovog održivog razvoja. Organizatori su konsultantska kuća Chapter 4 PR u saradnji sa Regionalnom privrednom komorom Valjevo, pod generalnim pokroviteljstvom kompanije Vip mobile.

Nakon uspeha prošlogodišnjeg projekta „Vip porodične firme – stub razvoja ekonomije Srbije“, na inicijativu učesnika, odlučeno je da nastavak projekta bude usmeren na mala i srednja preduzeća i da dobije novi naziv Vip BizPartner 2015. Cilj projekta je podrška preduzetnicima da na nov način sagledaju svoju firmu i da svoje poslovanje organizuju po najsavremenijim standardima.

Prva u nizu Vip BizPartner 2015 radionica će početkom aprila u Valjevu okupiti firme, ustanove i različite organizacije Kolubarskog i Mačvanskog okruga. Ovaj skup treba da doprinese edukaciji članova poslovne zajednice, razmeni iskustava i primera dobre prakse, kao i saradnji privrednika sa komorama, efikasnijem poslovanju i boljem korišćenju potencijala. Uključiće i savetovanje kako bi mala i srednja preduzeća sa jedne strane napredovala, a sa druge doprinela razvoju privrede Srbije.

„Seminar ovakvog tipa je odličan način da se kroz učenje i iskustva drugih, unapredi poslovanje svake firme. Prednost ovih seminara je u tome što se organizuju u područijima izvan Beograda, gde postoji veliki broj preduzeća koje treba konstantno da uče o ovoj temi“, izjavio je Aleksandar Stefanović učesnik prošlogodišnje radionice, menadžer u firmi „ELSAT“ iz Čačka.

Tokom Vip BizPartner radionice u Valjevu govoriće se o temama sa kojima se suočavaju mala i srednja preduzeća u našoj zemlji i koje su od značaja za njihov razvoj i opstanak kao što su korporativno upravljenje, načini finansiranja, zapošljavanje adekvatnog radnog kadra. Biće predstavljene i studije slučaja, uspešnih malih i srednjih preduzeća iz Kolubarskog i Mačvanskog okruga.

Mala i srednja preduzeća i preduzetnici ostvaruju najveći doprinos povećanju zaposlenosti, bruto dodate vrednosti i prometa zbog čega se smatraju okosnicom rasta i razvoja privrede svake zemlje. Njihova uloga posebno je značajna u zemljama u tranziciji koje se suočavaju sa problemima visoke nezaposlenosti, niskog stepena privredne aktivnosti, nedovoljne konkurentnosti i nedostatka investicija i u kojima su još uvek prisutna velika neefikasna državna preduzeća.

Tokom 2014. godine PR agencija Chapter 4 pod generalnim pokroviteljstvom kompanije Vip mobile sprovela je projekat „Vip porodične firme – stub razvoja ekonomije Srbije“, u okviru kojeg je sprovedeno istraživanje, forum u Beogradu, kao i veoma posećene radionice u Nišu, Kruševcu, Čačku i Novom Sadu. Ovaj jedinstveni projekat imao je za cilj da pomogne porodičnim firmama da savladaju izazove važne za njihov opstanak i razvoj.

Pročitajte i ovo...