Home VestiEkonomija Bosch planira da zaposli 12.000 novih ljudi

Bosch planira da zaposli 12.000 novih ljudi

by bifadmin

U 2015. godini Bosch planira da zaposli 12.000 obučenih diplomaca širom sveta. Pored brojnih mogućnosti za mašinske i elektroinženjere, posebno su povoljne i šanse za diplomce sa IT znanjima.

„Povećavamo broj zaposlenih angažovanih na dizajnu i razvoju softvera. Kako se širi povezanost u svakom poslovnom sektoru, od Mobility Solutions do Industrial Technology, tako se povećava i značaj softvera,“ kaže Christoph Kübel, član upravnog odbora i direktor za odnose u industriji u kompaniji Robert Bosch GmbH.

Broj potrebnih zaposlenih za projektovanje i razvoj softvera će nastaviti da raste u budućnosti. Zemlje sa najvećim potrebama za regrutovanjem obučenih diplomaca su Indija, koja planira oko 3.200 novozaposlenih; Kina, koja planira 2.600 novozaposlenih; i Nemačka, čiji planovi uključuju 1.200 novozaposlenih. Tri od svaka četiri nova zaposlena će biti u oblasti inženjeringa. Izgledi su takođe povoljni i za ljude koji tek započinju svoju profesionalnu karijeru. Skoro svaka treća pozicija je otvorena za potencijalne zaposlene bez prethodnog iskustva u struci.

Bosch do 2020. godine želi da poveća procenat žena na rukovodećim pozicijama na 20 procenata širom sveta. Taj procenat je za kompaniju kao celinu već došao na više od dvanaest procenata, s tim da je pojedinim zemljama, kao što je Kina, taj cilj već premašen. „Želimo više ženskih rukovodilaca, jer su mešovite liderske ekipe uspešnije“, kaže Kübel. Iz tog razloga, Bosch sprovodi politiku upravljanja različitosti širom sveta, podstičući poštovanje heterogenosti i nestandardne staze u karijeri. Da bi se ženama obezbedila pomoć i podrška u njihovoj karijeri, Bosch nudi specijalne mentorske programe, mreže, seminare i kurseve. Sve u svemu, Bosch ulaže oko 190 miliona evra svake godine u dalju obuku i razvoj zaposlenih.

Pročitajte i ovo...