Home VestiEkonomija Kompanija easyJet preuzela dvesta pedeseti Airbus avion

Kompanija easyJet preuzela dvesta pedeseti Airbus avion

by bifadmin

Kompanije easiJet i Airbus proslavile su uspešnu saradnju na svečanosti u Hamburgu povodom isporuke dvesta pedesetog Airbus aviona iz porodice A320. Događaju su prisustvovali Karolin Mekol (Carolyn McCall), generalni direktor easiJet-a, Žan-Pol Ebanga (Jean-Paul Ebanga), predsednik i generalni direktor CFM International-a, Didije Evrard (Didier Evrard), izvršni potpredsednik kompanije Airbus i šef programera, i Kristofer Bakli (Christopher Buckley), izvršni potpredsednik Airbus Evropske, Afričke i Azijsko-Pacifičke oblasti.

Kompanija easiJet predstavila je najnoviji minijaturni A320 sa jedinstvenim izlivenim motivima. Poput drugih aviona koji su nedavno isporučeni easiJet-u, A320 opremljen je najsavremenijom tehnologijom i Sharklets sistemom za štednju goriva.

Kompanija easiJet posluje kao najveća evropska i četvrta u svetu kompanija sa Airbus flotom sa jednim prolazom između sedišta. Airbus je kompaniji easiJet isporučivao avione na svakih 16 dana u proseku, od kada joj je isporučio prvi Airbus (A319) u septembru 2003. godine. Kompanija easiJet trenutno ima 158 poručenih aviona, a u pogledu ukupnih porudžbina treći je kupac Airbus-a. Trenutno easiJet leti flotom od 85 A320s (180 sedišta) i 149 A319s (156 sedišta).

Pročitajte i ovo...