Home VestiEkonomija „Koridori Srbije“ isplaćivali „Akteru“ 12,5 mil EUR

„Koridori Srbije“ isplaćivali „Akteru“ 12,5 mil EUR

by bifadmin

„Koridori Srbije“ su grčkoj firmi „Akter“, izvođaču radova na Koridoru 10, aneksom ugovora isplaćivali dodatni avans od 12,5 mil EUR po današnjem kursu, izjavila je juče ministarka infrastrukture, saobraćaja i građevinarstva Zorana Mihajlović i najavila da će Ministarstvo insistirati na reviziji poslovanja „Koridora Srbije“.

„Pored prvobitno ugovorenih 10%, odobravan je avans od dodatnih 10 procenata kao “finansijska podrška“ izvođaču čija realizacija radova nije u skladu s ugovorenom dinamikom. Za dodatne anekse potpisivani su aneksi ugovora“, objasnila je Mihajlovićeva za „Blic“. Ona je dodala da takva praksa nije uobičajena u ovakvoj vrsti ugovora, posebno imajući u vidu da su se na taj način i uslovi prvobitnog tendera izmenili.

Na pitanje da li u ovom slučaju ima i odgovornosti Ministarstva, Mihajlovićeva je odgovorila da je odnos „Koridora Srbije“ kao investitora i izvođača definisan potpisanim ugovorima i da Ministarstvo nije ugovorna strana, pa će sve sporne situacije proslediti nadležnim institucijama.

Izvor: Blic, eKapija

Pročitajte i ovo...