Home VestiEkonomija Nema rasta privrede u Srbiji

Nema rasta privrede u Srbiji

by bifadmin

Ambasador Nemačke u Srbiji Hajnc Vilhelm ocenio je juče da privreda u Srbiji nije stvarno pokrenuta uprkos reformskim koracima aktuelne srpkse Vlade.

„Uprkos reformskim koracima nije stvarno došlo do nekog poleta i rasta u zemlji i to važi i za nemačka preduzeća u onoj meri u kojoj ona posluju u Srbiji“, kazao je Vilhelm na predstavljanju rezultata ankete Nemačko-srpskog poslovnog udruženja (DSW) o uslovima poslovanja u Srbiji za 2015. godinu.

Prema njegovim rečima, ono što Srbiji nedostaje je preduzetnički duh, koji se izgubio kroz vreme, što je, kako je naveo, povezano i sa prošlošću, sa komunizmom i režimom Slobodana Miloševića.

„Mislim da je to težak zadatak koji ne može da se reši od danas do sutra, ali mislim da se upravo ovi reformski zakoni kreću u pravom pravcu, pruža se podrška privatnoj inicijativi, ali i radnici moraju da postanu fleksibilniji, a ne samo preduzeća“, rekao je on.

Jedan od važnih koraka u reformi privrede Srbije je i privatizacija više od 500 državnih preduzeća, ali je pitanje je koliki broj tih „propalih“ ili neaktivnih preduzeća će stvarno moći da se privatizuje, što do sada nije poznato, rekao je Vilhelm.

Izvor: Beta

Pročitajte i ovo...