Home VestiEkonomija Rauch Srbija u 2014. imala rast prometa od 16%

Rauch Srbija u 2014. imala rast prometa od 16%

by bifadmin

Kompanija Rauch Srbija ostvarila je u 2014. godini promet od 32,5 miliona evra, što predstavlja porast od 16 odsto u odnosu na prethodnu godinu.

Od preuzimanja fabrike Voćar Koceljeva AD, koja se smatra jednom od najuspešnijih privatizacija u Srbiji, kompanija je investirala više od 30 miliona evra u nove tehnologije, proizvodne linije i modernizaciju fabrike, što je doprinelo da za kratko vreme fabrika u Koceljevi dostigne najviše standarde proizvodnje i započne izvoz u 15 zemalja Evrope.

„Do sada je od lokalnih preduzetnika otkupljeno više od 50.000 tona domaćeg voća koje se, zajedno sa najboljim uvoznim egzotičnim voćem vrhunskog kvaliteta, koristi u proizvodnji visokokvalitetnih koncentrata, sokova i napitaka,“ rekao je Perica Aleksić, direktor kompanije Rauch Srbija.

U Srbiji, Rauch posluje u tri oblasti: otkup i prerada voća, proizvodnja voćnih kaša i koncentrata, i proizvodnja voćnih sokova i osvežavajućih bezalkoholnih napitaka, među kojima se ističu Happy Day i Bravo, koji su prošle godine u Briselu osvojili Nagrade za superioran ukus koje dodeljuje Internacionalni institut za kvalitet (International taste & quality institute).

Pročitajte i ovo...