Home VestiIT i nauka Wave2Pay usluga beskontaktnog mobilnog plaćanja

Wave2Pay usluga beskontaktnog mobilnog plaćanja

by bifadmin

Banca Intesa, u saradnji sa Intesa Sanpaolo Card i Visa, među prvim bankama u svetu, a prva u jugoističnoj Evropi i zemljama CIS-a, na tržište Srbije uvodi Wave2Pay uslugu beskontaktnog plaćanja putem mobilnog telefona zasnovanu na HCE (Host Card Emulation) tehnologiji. HCE predstavlja trenutno najsavremeniju platnu tehnologiju na globalnom tržištu koja korisnicima omogućava brzo, efikasno i sigurno plaćanje približavanjem mobilnog uređaja beskontaktnom čitaču.

„Bili smo prva banka u Srbiji koja je pokrenula uslugu mobilnog bankarstva i implementirala beskontaktnu platnu tehnologiju, a sada ćemo našim klijentima omogućiti još jednostavnije i bezbednije plaćanje na bazi moderne HCE arhitekture potvrđujući našu pionirsku ulogu na tržištu i stratešku opredeljenost da ulaganjem u integrisanje najnaprednijih tehnoloških rešenja konstantno pomeramo granice inovativnosti“, izjavio je Darko Popović, član Izvršnog odbora i direktor Divizije za poslovanje sa fizičkim licima i malim biznisom Banca Intesa.

Wave2Pay usluga trenutno je u pilot fazi, a do kraja godine će biti dostupna svim klijentima Banca Intesa koji koriste Visa Inspire platne kartice i pametne telefone sa operativnim sistemom Android minimalne verzije 4.4 (KitKat). Paralelno sa uvođenjem HCE tehnologije, Banka će omogućiti i upotrebu platnih stikera kako bi usluga beskontaktnog plaćanja bila na raspolaganju svim klijentima.

Banka takođe pokreće i unapređene servise internet i mobilnog bankarstva, Intesa Online i Intesa Mobi, koji će doneti niz novih funkcinalnosti za klijente, uključujući i jednostavniju potvrdu plaćanja putem mToken-a ili SMS OTP-a, u zavisnosti od vrste mobilnih uređaja koje koriste. Klijentima će kao jedinstvena usluga na tržištu biti omogućeno i lako i brzo kreiranje PayPal naloga kroz Intesa Online aplikaciju i povezivanje platne kartice koja će se koristiti za kupovinu ili transfer novca putem PayPal-a, globalnog lidera u pružanju usluga elektronskog novca i internet kupovine sa preko 8 miliona prodajnih mesta širom sveta.

Pročitajte i ovo...