Home VestiEkonomija Nova platforma za trgovanje različitim tržišnim materijalima

Nova platforma za trgovanje različitim tržišnim materijalima

by bifadmin

Sakso Banka počinje globalnu promociju SaxoTraderGO, nove intuitivne platforme za trgovanje različitim tržišnim materijalima, nakon uspešnog predstavljanja platforme francuskim klijentima početkom meseca. Platforma je sada dostupna u Evropi, dok će za klijente na Bliskom istoku, Severnoj Africi, Aziji, pacifičkom regionu i latinskoj Americi biti dostupna tokom prvih nedelja juna.

SaxoTraderGO je potpuno nova platforma, sa fokusom na upotrebljivost i karakteristike i savršeno se integriše između internet, Android i iOS uređaja. SaxoTraderGO je nastao ispitivanjem oko 3.000 Saxo klijenata koji su naveli da im je održavanje performansi platforme i funkcionalnost, prilikom prebacivanja sa uređaja na uređaj ključna. Ovo označava promenu u ponašanju među malim investitorima koji su u potrazi za platformom ne samo kao sredstvom za trgovanje, već i nečim što pravi razliku u njihovom učinku. Brzina i kvalitet izvršenja su bili najvažniji prioriteti za klijente u pogledu performansi trgovanja, zatim dostupnost instrumenata za trgovanje.

„Danas generišemo 20% prihoda od pojedinačnih investitora putem mobilnih i tablet uređaja, a 75% svih naših trgovanja i naloga dolaze od klijenata koji koriste različite uređaje za trgovanje. Sa SaxoTraderGO smo napravili platformu koja podjednako radi na desktop računarima, tabletima i mobilnim telefonima i sprovodi izmene na izgledu ili podešavanjima na svim uređajima. Pojedinačni investitori mogu sada da iskoriste prilike za trgovanje i postignu najbolje izvršenje bez obzira gde se nalaze i koji uređaj koriste“, rekao je direktor odeljenja Platformi Kristijan Lund Hamer (Christian Lund Hammer).

Kako bi korisnicima pružili jedinstven doživljaj na svim uređajima, SaxoTraderGO je napravljen u HTML5 jeziku i sa novim programskim interfejsom otvorene aplikacije (API). Saxo Bank API omogućava brz razvoj karakteristika i omogućava klijentima jedinstven doživljaj na svim uređajima i platformskim uslugama kao što je sadržaj, trgovanje i usluge naloga. Postoji ukupno oko 150 krajnjih tačaka koje služe nalozima, bilansima i pozicijama na finansijskim instrumentima i trgovanju. Klijenti takođe mogu da vide svoj istorijat rada na platformi, upravljaju pretplatama i da vide upozorenja o cenama. Saxo kasnije tokom godine planira da isti API učini dostupnim i drugim finansijskim institucijama i nezavisnim programerima.

„Iz našeg istraživanja smo saznali da je platforma ključna tačka svega što radimo. Naši klijenti prioritet daju bržem, boljem i intuitivnijem doživljaju trgovanja isto kao i sadržaju i analitici. Tehnološka ekspertiza je ključna za uspeh i veliki broj posetilaca koji se vraćaju, a klijenti koji se vraćaju ukazuju na to da su SaxoTraderGO platformom zadovoljni i da je cene“, dodao je Kristijan Lund Hamer.

Anketa je na svetlo dana iznela prioritetne trendove kod investitora. Izbor platforme i investicione strategije su smatrane jednako važnim za dobro rezultate. Globalno istraživanje je takođe istaklo neke regionalne nijanse. Klijenti u Kini i Južnoj Africi su najviše željni sadržaja, isto je tako sa uvidima i analitikom kao veoma visoko rangiranim prioritetima. Klijenti u centralnoj i istočnoj Evropi su najviše okrenuti ka spolja kada je reč o trgovanju, gde klijenti u Poljskoj, Rusiji i Češkoj pristup tržištima i imovinskim objektima postavljaju visoko na listi prioriteta.

Pročitajte i ovo...