Home Posle 5 Danas počinje 4. Beogradski festival evropske književnosti

Danas počinje 4. Beogradski festival evropske književnosti

by bifadmin

Danas počinje Beogradski festival evropske književnosti čiji posetioci mogu uživati u čitanjima vodećih evropskih i domaćih pisaca, panelima, susretima i razgovorima, izložbi Branka Đukića, besplatnim projekcijama domaćih i stranih filmova u okviru retrospektive Književnost na filmu. Danas će gost festivala biti poznati nemački pisac i predsednik Nemačkog PEN-a Jozef Haslinger. Program festivala nalazi se ispod.

 

4. Beogradski festival evropske književnosti E-pozivnica

 

U utorak torak 23. juna u 19 časova u Domu omladine biće otvoren festival otvaranjem izložbe grafika Branska Đukića „Mixed media“. Te večeri će nastupiti i Jozef Haslinger a u kategoriji Književnost na filmu biće emitovano ostvarenje Dominika Grafa „Voljene sestre“.

Sutradan će u 19h biti održan panel „Kraj kulture, kultura kraja“ na kojem će učestvovati Nebojša Bradić, Predrag J Marković, Gojko Božović, posle njega će nastupiti Drago Jančar, a od filmova će biti emitovan „Drveni sanduk Tomasa Vulfa“.

U četvrtak 25. juna, u 19h na sceni će nastupiti Ana Ristović, posle nje Gi Helminger a od filmova će u 21h biti emitovan „Pornografija“, prema istoimenom romanu Vitolda Gombroviča.

Festival će zatvoriti Nemanja Rotar i Florans Noavil a poslednja projekcija biće ona filma „Doručak sa đavolom“.

Pročitajte i ovo...