Home VestiIT i nauka Schneider Electric pokreće modifikovan StruxtureWare za Data Centar

Schneider Electric pokreće modifikovan StruxtureWare za Data Centar

by bifadmin

Schneider Electric, specijalista za upravljanje energijom i automatizacijom, objavio je da pokreće program Data Centra pod nazivom Cooling Optimize (optimizacija hlađenja). Reč je o dodatnom softverskom modulu koji je dostupan u okviru njihovog Data Center Infrastructure Management (DCIM) paketa StruxtureWare za Data Centre. Na ovaj način se dodaje „inteligencija“ već postojećim sistemima hlađenja data centara, omogućavajući značajnu uštedu energije i manje troškove poslovanja, kao i manji rizik od incidenata.

„Većina sistema za hlađenje je osmišljena tako da osigura dovoljan priliv hladnog vazduha do najtoplijih rek ormana u data centru. Na taj način se gubi velika količina energije budući da se ceo objekat previše hladi kako bi obezbedio ovakvu sposobnost“, rekao je Soeren Brogaard Jensen, direktor Enterprise Software and Managed Services Schneider Electric-a. „Rukovodioci ovih data centara nemaju dovoljno informacija o tome kako smanjiti energiju potrebnu za hlađenje a da se ne suoče sa rizicima prekida rada zbog prekomernog zagrevanja.“

Softverski modul Data Center: Cooling Optimize omogućava menadžerima Data Centra da razumeju složenost protoka vazduha unutar njihovih postrojenja, uključujući tu sve izvore toplote, uticaj i zavisnost hlađenja. To je sistem zatvorene petlje, što znači da on „uči“ kroz bilo koju akciju koja je primenjena – podešavanje ulazne temperature, dodavanje opreme, premeštanje i promene u IT opretećenju kako bi hlađenje Data Centra stalno bilo na optimalnom nivou.

Jednom razvijen, Cooling Optimize obezbeđuje operaterima da prate stanje data centra u realnom vremenu i tako odrede koliki je uticaj svakog događaja pri hlađenju.

Pročitajte i ovo...