Home VestiEkonomija Produžen rok za prodaju Prve petoletke

Produžen rok za prodaju Prve petoletke

by bifadmin

Agencija za privatizaciju saopštila je danas da je produžila rok za prodaju 70 odsto društvenog kapitala akcionarskog društva „Prva petoletka – Delovi“ u Novom Pazaru, po početnoj ceni od 2,1 miliona evra. Produžen rok za prodaju Prve petoletkeKako se navodi, ponude za kupovinu se mogu podneti do petka, 7. avgusta u 14.00, a svi zainteresovani prodajnu dokumentaciju mogu uzeti do 31. jula u 15.00.

Otvaranje ponuda će biti održano 12. avgusta u 13.00 u prostorijama Agencije za privatizaciju.

Dodaje se da pravo učešća u kupovini ove fabrike imaju pravna i fizička lica ili konzorcijumi koji se bave metalno-prerađivačkom industrijom.

„Svi koji žele da učestvuju u javnom nadmetanju za kupovinu „Prve petoletke – Delovi“ moraju uplatiti depozit od 214.000 evra, dok za otkup prodajne dokumentacije moraju izdvojiti još 100.000 dinara“ ističe se u saopštenju.

Naglašava se da ukoliko dođe do prodaje 70 odsto kapitala „Prve petoletke – Delovi“, dug tog preduzeća prema državnim poveriocima biće otpisan.

Pogon „Prve petoletke“ iz Trstenika u Novom Pazaru zapošljava 29 radnika, a odlukom Agencije za privatizaciju ta kompanija nije otišla u stečaj jer je njeno poslovanje ocenjeno kao održivo.

Agencija za privatizaciju podseća da su pored ovog preduzeća, u toku i konkursi za privatizaciju Regionalne Radio-televizije Novi Pazar i Holding kompanije “Raška”.

Izvor: Beta

Pročitajte i ovo...