Home VestiEkonomija 20 miliona evra za projekte energetske efikasnosti

20 miliona evra za projekte energetske efikasnosti

by bifadmin

 

Fond Green for Growth, Jugoistočna Evropa (GGF) i ProCredit banka stupili su u novo partnerstvo kojim će podržati projekte energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije u Srbiji.

Kredit u iznosu od 20 miliona evra, koji je Fond odobrio ProCredit banci, će poslužiti da se poslovanje banke u ovom segmentu proširi, sa snažnim fokusom na finansiranje energetski efikasne opreme, kao što su poljoprivredna mehanizacija i oprema za proizvodnju. ProCredit banka će takođe koristititi sredstva za finansiranje projekata obnovljivih izvora energije.

„Sa snažnom pozicijom na tržištu kreditiranja projekata energetske efikasnosti koje sprovode poljoprivredni proizvođači i mala i srednja preduzeća, ProCredit banka se odlično uklapa u postojeću mrežu GGF partnerskih institucija. Takođe, ProCredit banka je prvi partner Fonda u Srbiji koji će finansirati projekte obnovljivih izvora energije, koji su ključni za razvoj zelene ekonomije u Srbiji,” istakao je Christopher Knowles, predsednik Upravnog odbora Green for Growth Fonda, Jugoistočna Evropa.

Pročitajte i ovo...