/ IT i nauka / Ericsson testira 5G mrežu u Tokiju
BiF Analize Čitajte B&F online

Ericsson testira 5G mrežu u Tokiju

This post has already been read 1752 times!

Kompanija Ericsson započela je testiranje 5G tehnologije u Tokiju zajedno sa SoftBank Corp, jednim od vodećih mobilnih operatora u Japanu. Ericsson i SoftBank Corp. zajedno će raditi na razvoju 5G upotrebe i različitih scenarija primene. Takođe, planirana je evaluacija performansi potencijalnih ključnih tehnoloških 5G komponenata u zajedničkim testiranjima, kao i saradnja na istraživačkim 5G projektima.

Zajedničko testiranje na terenu pokazaće ultra visoke brzine transfera podataka, kao i ultra niske latence, koje ostvaruje Ericsson 5G test sistem, koristeći više frekvencijskih intervala.

5G će doprineti razvoju celog budućeg ekosistema komunikacija, od uređaja do mobilnog pristupa. Fokus najnovijih Ericssonovih 5G testiranja je interakcija mobilnih uređaja sa mrežom, na otvorenom i u zatvorenom prostoru.

Kompanija Ericsson je razvila naprednu tehnologiju antena sa širim propusnim opsegom, višim frekvencijama i kraćim intervalima prenosa podatka. Takođe, razvijene su radio bazne stanice za 5G testiranja, koje su već postigle brzinu prenosa od 5 Gb u sekundi.

Više o tome šta sa sobom donosi 5G mreža možete pročitati ovde.

Send Us A Message Here

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close