Home VestiEkonomija Usvojena uredba o podsticajima filmskoj industriji

Usvojena uredba o podsticajima filmskoj industriji

by bifadmin

Vlada Srbije usvojila je na jučerašnjoj sednici Uredbu o podsticajima investitoru da u Republici Srbiji proizvodi audiovizuelno delo. Filmadžije će ubuduće moći da računaju na bespovratna sredstva u iznosu do 20 odsto kvalifikovanih troškova ostvarenih u Republici Srbiji.

Ovom uredbom uređuju se uslovi i način za dodelu podsticajnih sredstava investitoru, koji u Republici Srbiji proizvodi audiovizuelno delo, a u cilju podsticanja privrednih aktivnosti, kroz povećanje zaposlenosti u filmskoj industriji, kao i promociju potencijala Srbije u ovoj delatnosti kroz infrastrukturu, proizvodne i uslužne delatnosti, kaže se u zvaničnom saopštenju Vlade.

Podsticajna sredstva u skladu sa ovom uredbom dodeljuju se kao bespovratna, putem povraćaja dela kvalifikovanih troškova ostvarenih u Republici Srbiji. Ona se dodeljuju u iznosu od 20 odsto kvalifikovanih troškova koje je investitor ostvario u Republici Srbiji.

Finansijski podsticaji za investitore u audiovizuelnoj industriji omogućili bi da u Srbiju dolaze veći projekti, sa velikim budžetima koji bi u zemlji ostajali duže koristeći veći broj lokacija, naročito onih van Beograda.

Pročitajte i ovo...