Home Posle 5 Hakeri nisu naškodili sajtu za bračne prevare

Hakeri nisu naškodili sajtu za bračne prevare

by bifadmin

Sajt Ashley Madison ima sve više korisnika, uprkos prošlomesečnom napadu hakera i objavljivanja ličnih podataka preko 33 miliona članova.

Najveći svetski sajt za „muvanje“ odraslih, koji posebno reklamira bračno neverstvo, proteklog meseca je bio u centru pažnje zbog dosad nezableženog napada hakera koji su prvo pretili, a potom i objavili pojedine lične podatke čak 33 miliona korisnika. Međutim, ovaj događaj ne samo da nije naškodio poslovanju i poseti sajta Ashley Madison, već je on zabeležio rast u broju novih korisnika.

Kompanija Avid Life Media, vlasnik sajta Ashley Madison, juče je saopštila da je baza korisnika sajta samo u prošloj nedelji narasla za novih „nekoliko stotina hiljada“.

Osim korisnike sajta, hakeri su posebno napali predsednika kompanije Noela Bidermana, ukravši nekoliko hiljada njegovih privatnih i psolovnih mejlova, u kojima se otkriva postojanje velikog broja lažnih ženskih profila na sajtu, koje je kreirala sama kompanija. Psole ovog incidenta, Biderman je dao ostavku na mesto predsednika.

Ženski članovi sajta ne moraju da plate nikakvu pretplatu, a prema najnovijoj, „istinitoj“ statistici, odnos muških i ženskih korisnika je 1,2:1.

Pročitajte i ovo...