Home VestiEkonomija Niko neće Prvu petoletku

Niko neće Prvu petoletku

by bifadmin

Agencija za privatizaciju oglasila je danas treću prodaju 70 odsto društvenog kapitala preduzeća „Prva petoletka – Delovi“ u Novom Pazaru, a početna cena je 292.168 evra, što je sedam puta manje nego prilikom prvog pokušaja prodaje. Prvi oglas za prodaju ovog preduzeća raspisan je 26. maja ove godine, početna cena je bila veća od 2,1 milion evra.

Zainteresovanih kupaca nije bilo, pa je prodaja proglašena neuspešnom.

Nakon toga, pogon trsteničke „Prve petoletke“ ponuđen je po ceni od 876.505 evra, koliko je i iznosila procenjena vrednost ovog preduzeća na kraju 2014. godine.

Kako ni na tom konkursu nije bilo zainteresovanih kupaca, Agencija je raspisala novi, a nova prodajna cena iznosi jednu trećinu procenjene vrednosti, odnosno 292.168 evra.

Svi koji žele da učestvuju u javnom nadmetanju moraju uplatiti depozit od 87.650 evra, dok za otkup prodajne dokumentacije moraju izdvojiti još 100.000 dinara.

Prijave se podnose do 19. oktobra u 15 časova, a otvaranje ponuda će biti održano dva dana kasnije u 12 časova u prostorijama Agencije za privatizaciju u Beogradu.

Izvor: Beta

Pročitajte i ovo...