Home VestiEkonomija Novosadski „Graditelj NS“ kupio „7. juli“ iz Siriga za 4,5 mil EUR

Novosadski „Graditelj NS“ kupio „7. juli“ iz Siriga za 4,5 mil EUR

by bifadmin

Komisija Agencije za privatizaciju za sprovođenje postupka javnog prikupljanja ponuda s javnim nadmetanjem radi prodaje kapitala poljoprivrednog preduzeća Akcionarskog društva „7. juli“ iz Siriga donela je odluku da tu firmu proda jedinom ponuđaču u postupku, GP „Graditelj NS“ DOO Novi Sad.

GP „Graditelj NS“, koje je zastupao direktor Ljupko Kalaba, ponudilo je cenu od 4.520.000 EUR, koja je i prihvaćena. Procenjena vrednost 69,99% kapitala AD „7. juli“ Sirig iznosila je 4.518.962,87 EUR.

Pre zaključenja ugovora o prodaji kapitala GP-u „Graditelj“, Agencija za privatizaciju je u obavezi da, u skladu sa Zakonom o privatizaciji i Uredbom o uslovima postupka i načinu prodaje kapitala i imovine metodom javnog prikupljanja ponuda s javnim nadmetanjem, zatraži mišljenje Ministarstva finansija – Uprava za sprečavanje pranja novca – o nepostojanju smetnji na strani kupca.

Tek nakon dobijanja pozitivnog mišljenja pomenute uprave, Agencija za privatizaciju će s kupcem zaključiti ugovor o prodaji kapitala.

AD „7. juli“ ne spada u najveća poljoprivredna preduzeća u Vojvodini, ali nije zanemarljivo ni ono što poseduje. Nakon restitucije, u vlasništvu siriškog kombinata ostalo je 390 hektara.

Izvor: eKapija, Dnevnik

Pročitajte i ovo...