Home Posle 5 Objavljena knjige „Svet kafe“ – vodič o omiljenom toplom napitku

Objavljena knjige „Svet kafe“ – vodič o omiljenom toplom napitku

by bifadmin

Vulkan izdavaštvo i Doncafé, jedan od vodećih brendova kafe u Srbiji, predstavili su knjigu pod nazivom „Svet kafe“, sveobuhvatan i jedinstveni vodič kroz istorijat, geografsko poreklo i karakteristike kafe, najzastupljenijeg pića na svetu posle vode. Na svečanoj promociji održanoj u kafeteriji Café Doncafé, predstavljen je i odeljak knjige posvećen kafi u našoj zemlji, koji je pripremljen u saradnji sa brendom Doncafé.

Knjiga „Svet kafe“ čitaocima predstavlja kompletan razvojni put kafe – od njenog otkrivanja i prvih načina upotrebe, pa sve do najsavremenijih tehnika obrade, proizvodnje i pakovanja. Posebno poglavlje Kafa širom sveta daje pregled zemalja, koji su najveći svetski uzgajivači kafe. Autorka Aneta Moldvaer, višestruko nagrađivana baristkinja na svetskim prvenstvima tri godine za redom, u knjizi otkriva male tajne velikih majstora: od odabira prave vrste kafe i adekvatne opreme, preko načina pripreme, pa sve do tehnika latte art-a.

„U svetu se konzumira oko 500 milijardi šoljica kafe godišnje a u Srbiji tom globalnom trendu svakodnevno doprinosi više od 5 miliona ljubitelja kafe. U našoj zemlji se popije 985,5 šoljica kafe godišnje po stanovniku – od toga svaka treća šoljica dolazi iz Doncafé fabrike. Ova jedinstvena knjiga donosi priču o vrstama kafe koje su kod nas u upotrebi, zatim o prozvodnji, načinima pakovanja i pripreme, kao i značenju koje ritual ispijanja čiste, kvalitetne kafe ima na našem podneblju.“, izjavila je Zorica Đorđević, tehnolog u proizvodnji Doncafé-a.

Autorka korak po korak vodi čitaoce kroz pripremu, što omogućava da sami naprave napitke poput iskusnog bariste, bilo da se radi o jednostavnim, čistim ukusima ili egzotičnim spojevima ukusa.

Pročitajte i ovo...