Home VestiPolitika i društvo Otvoren Eko park u Obrenovcu

Otvoren Eko park u Obrenovcu

by bifadmin

Puštanjem stotina crvenih balona u vazduh, u Obrenovcu je svečano otvoren jedinstveni Eko park koji predstavlja poklon Coca – Cola Sistema u Srbiji građanima Obrenovca, uz podršku Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine – Republičke direkcije za vodu i Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Projekat za izgradnju parka delo je grupe studenata Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, na čelu sa profesorom Budimirom Sudimcem, koji su zajedničkim radom osmislili idejno rešenje jedinstvenog parka i time dali lični pečat ovoj oazi koja će služiti mnogim budućim generacijama kao mesto za okupljanje i razonodu.

Park u Obrenovcu predstavlja polaznu osnovu za pokretanje projekta Dunavski Eko parkovi, u sklopu koga će biti izgrađeno sedam Eko parkova u sedam podunavskih gradova u Srbiji. Projekat je rezultat desetogodišnjeg ulaganja Coca – Cola Sistema u unapređenje očuvanja vodenih tokova u Srbiji, a njihova izgradnja obogatiće sedam lokalnih zajednica novim, kompletno uređenim, zelenim površinama za odmor, rekreaciju i razonodu. Partneri projekta, Poslovna asocijacija NALED, WWF i Arhitektonski fakultet Univerziteta u Beogradu daće svoj profesionalni doprinos kako bi dunavski parkovi bili prave oaze za uživanje.

Generalni direktor Coca-Cola Hellenic Srbija i Crna Gora pozvao je sve zainteresovane studente arhitekture, građevine i pejzažne arhitekture da se prijave na konkurs za dizajn prvog dunavskog Eko parka koji će biti izgrađen u Somboru, a svi detalji konkursa biće dostupni na sajtu.

Pročitajte i ovo...