Home VestiEkonomija Banca Intesa: Krediti za likvidnost i obrtna sredstva sa kamatnom stopom od 5,5%

Banca Intesa: Krediti za likvidnost i obrtna sredstva sa kamatnom stopom od 5,5%

by bifadmin

Banca Intesa pripremila je specijalnu ponudu kredita za likvidnost i obrtna sredstva namenjenu malim preduzećima i preduzetnicima sa fiksnom kamatnom stopom na godišnjem nivou od 5,50 odsto. Sredstva se mogu koristiti za nabavku repromaterijala, plaćanje obaveza ka dobavljačima, izmirivanje finansijskih obaveza i održavanje tekućeg poslovanja, a dostupna su do 31. decembra ove godine klijentima Banke ali i onima koji to žele da postanu, pod istim uslovima.

Kredit za likvidnost i obrtna sredstva iz specijalne ponude Banca Intesa plasira u vidu modela indeksiranog u evrima u iznosu od 2.500 evra do 150.000 evra i sa rokom otplate do 24 meseca, uz mogućnost korišćenja grejs perioda u trajanju od šest meseci. Naknada za obradu kreditnog zahteva iznosi 0,5 odsto, jednokratno na odobreni iznos kredita.

U prvih devet meseci ove godine, Banca Intesa je preduzetnicima i malim preduzećima plasirala pozajmice u ukupnoj vrednosti od oko 75 miliona evra, nastavljajući trend iz 2014. godine, kada je ovaj segment privrede podržala sa 118 miliona evra kredita. Takođe, Banca Intesa je mikro preduzećima bila snažna podrška tokom 2014. godine i u delu subvencionisanog kreditiranja, kada je realizovala svaki treći subvencionisani zajam za likvidnost i trajna obrtna sredstva na nivou bankarskog sektora, i na tom planu bila vodeća na domaćem tržištu.

Pročitajte i ovo...