Home Posle 5 Leonardo Di Kaprio će snimati film o Folksvagenovom skandalu

Leonardo Di Kaprio će snimati film o Folksvagenovom skandalu

by bifadmin

Skandal koji je izbio posle otkrića da je Folksvagen nameštao emisije svojih dizel vozila zapretio je rastu evropske ekonomije, i bacio senku na decenijama prepoznatljivu oznaku kvaliteta robe “Made in Germany”.

Neki su međutim u ovom debaklu nemačkog proizvođača automobila videli šansu. To je slučaj sa glumcem Leonardom Di Kapriom i njegovom producentskom kućom Appian way koja bi trebalo u saradnji sa Paramount Pictures da napravi film o Folksvagenovoj prevari na testovima za američko tržište.

Još se ne zna ko bi režirao ovaj film a ko bi glumio u njemu ali zna se da su ovakve teme popularne kod publike i da ih Holivud zato već neko vreme eksploatiše. Lions Gate Entertainment Corp. bi sledeće godine trebalo da pusti u bioskope film “Deepwater Horizon” o eksploziji na naftnoj platformi British Petroleum-a (BP) iz 2010. godine i svemu što se uoči toga dešavalo. Takođe, najavljen je i Paramount-ov film “The Big Short” o kolapsu tržišta nekretnina u SAD. Već pomenuta producentska kompanija Appian way pre dve godine objavila je veoma uspešan film “Vuk sa Volstrita” koji govori o tome kako je sve bilo moguće zaraditi “laku lovu” krajem osamdesetih na berzi i koji profil ljudi se bavio ovim poslom, što se ne razlikuje mnogo od današnje prakse.

Za novi film, o skandalu nemačkog automobilskog giganta, Di Kaprio je već otkupio prava od Džeka Evinga, autora knjige o istom. Možda vam se čini da je previše rano za ovakva ostvarenja jer cela afera još uvek nije dobila onačan rasplet. Niste usamljeni u ovakvom razmišljanju, posebno posle vesti da knjiga za koju je holivudski glumac i producent kupio prava još nije na tržištu, šta više, još nije ni završena. Holivudske “zverke” verovatno imaju neku svoju računicu koja pokazuje da će ova tema biti aktuelna još nekoliko narednih godina, odnosno da će im na kraju doneti pare.

 

Izvor: Blumberg

Pročitajte i ovo...