Home VestiEkonomija 250.000 Srba koristi dobrovoljno penzijsko osiguranje

250.000 Srba koristi dobrovoljno penzijsko osiguranje

by bifadmin

U ovom trenutku oko 250.000 građana Srbije koristi proizvod dobrovoljnog penzijskog osiguranja, što je ispod 3% ukupne populacije u zemlji. Đenerali društvo za upravljanje dobrovoljnim penzijskim fondom zauzima 28% na ovom tržištu, a cilj je obuhvatiti najmanje trećinu tržišta.

„Problem još uvek malog udela korišćenja dobrovoljnog penzijsko fonda je što ovaj proizvod nije na najbolji način shvaćen među srpskim stanovništvom, u vremenu u kome državne penzije svuda u svetu postaju sve manje održive. Sa minimalnim ulaganjem, koje može da iznosi i 200 evra na godišnjem nivou, ova situacija može brzo da se promeni“, istakao je Andrea Simončeli, direktor Đenerali osiguranja u Srbiji.

Tokom proslave devet godina poslovanja Đenerali dobrovoljnog penzionog fonda, Simončeli je naglasio da cilj kompanije u narednom periodu podrazumeva zauzimanje najmanje trećine tržišnog udela u segmentu dobrovoljnog penzijskog osiguranja, što je, kako kaže direktor Đeneralija, u skladu sa 33% koje ova osiguravajuća kuća zauzima u oblasti životnog osiguranja u Srbiji, po čemu je apsolutni lider.

Pročitajte i ovo...