Home VestiEkonomija Fruvita predstavila procese prerade voća i proizvodnje sokova

Fruvita predstavila procese prerade voća i proizvodnje sokova

by bifadmin

Kompanija Fruvita, jedan od vodećih domaćih proizvođača u segmentu negaziranih pića, predstavila je pogone za preradu voća i proizvodnju sokova, sa KHS proizvodnom linijom koja obezbeđuje najviši kvalitet proizvoda bez upotrebe konzervanasa.

„Kompanija Fruvita jedina u Srbiji poseduje KHS aseptic liniju koja omogućava proces proizvodnje voćnih sokova, nektara i osvežavajućih bezalkoholnih pića u PET ambalaži, bez dodatka konzervansa. Kvalitet uvek bude prepoznat, pa je tako veliki broj potrošača svoje poverenje poklonio našim proizvodima upravo zbog asortimana koji ne sadrži aditive, a obiluje prirodnim sastojcima iz pažljivo odabranih plodova kontinentalnog, domaćeg i egzotičnog voća“, istakla je Jovana Važić, direktorka marketinga i PR-a kompanije Fruvita.

Kompanija Fruvita počela je sa radom 2003. godine i do kraja te godine osvojila je čak 5 odsto tržišnog učešća. Danas je Fruvita prepoznatljiv domaći brend, koji u svojim pogonima radi po najvišim standardima i koristi najkvalitetnije kontinentalno i egzotično voće. Kompanija u svojim pogonima u Kolarima i Lunjevcu, kao i u sedištu u Beogradu zapošljava 113 radnika, a kroz otkup voća dodatno sezonski zaposli još desetine porodica.

Godišnji kapacitet pogona za preradu svežeg voća u voćne kaše i mutnog soka jabuke je oko 15.000 tona, dok je godišnji kapacitet na linijama za punjenje (sokovi, nektari i OBP) oko 100 miliona litara za sve linije zajedno (KHS,Cobibloc,SBC i Procomac).

Proizvodi Fruvite izvoze se i na tržišta regiona, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Makedoniju i Sloveniju, a neke manje količine izvoze se i na tržište Bliskog Istoka.

Kompanija posluje u skladu sa najvišim evropskim tehnološkim standardima i standardima sistema kvaliteta i bezbednosti hrane, što potvrđuje posedovanje FSSC 22000 sertifikata.

Pročitajte i ovo...