Home VestiEkonomija IKEA ostvarila promet od 70 miliona evra u Hrvatskoj

IKEA ostvarila promet od 70 miliona evra u Hrvatskoj

by bifadmin

Kompanija IKEA Hrvatska ostvarila je u prvoj poslovnoj godini, završenoj na kraju avgusta 2015, promet u vrednosti od 535,9 miliona kuna (70 mil EUR).

Od ukupnog prometa u robnoj kući je realizovano 508,1 milion kuna, dok je deo poslovanja u koji su uključeni restoran i bistro, kafić i prodaja švedske hrane imao promet od 27,8 miliona kuna, precizira se u saopštenju, a prenosi Tportal.

Direktor hrvatske filijale ove švedske kompanije, Stefan Vanoverbeke, tokom predstavljanja poslovnih rezultata najavio je i planove o pokretanju onlajn prodaje za asortiman robne kuće do kraja poslovne 2016. godine, kao i mogućnost širenja na području Hrvatske kroz inovativne koncepte u maloprodaji.

„U prvoj godini rada robne kuće posetilo nas je gotovo dva miliona posetilaca, ostvarili smo izvrsne prodajne rezultate i saznali puno o hrvatskim kupcima. Sada znamo da oni najviše vole belu boju i moderan stil, osim kuhinja gde takođe preferiraju belu boju, ali tradicionalan stil“, rekao je Vanoverbeke koji je od septembra ove godine novi direktor IKEA Hrvatska i regionalni direktor grupacije za Jugoistočnu Evropu.

On je dodao da je prosečna starost posetilaca robne kuće 39 godina, a dve trećine ukupnog broja čine žene.

Izvor: eKapija, Tanjug

Pročitajte i ovo...