Home VestiEkonomija Intesa Sanpaolo otvorila novo predstavništvo u SAD

Intesa Sanpaolo otvorila novo predstavništvo u SAD

by bifadmin

Grupacija Intesa Sanpaolo (ISP), u čijem sastavu posluje Banca Intesa, otvorila je predstavništvo u Vašingtonu, čime je potvrdila svoju posvećenost pružanju podrške kompanijama koje posluju ili nameravaju da posluju na inostranim tržištima i nastavila projekat razvoja i osnaživanja internacionalne mreže ISP Grupe.

Za direktora predstavništva u Vašingtonu imenovan je Luiđi Ruđerone (Luigi Ruggerone) koji je poslednje dve godine proveo u MMF-u gde je doprineo izradi prvog poglavlja Izveštaja o globalnoj finansijskoj stabilnosti, jedne od najznačajnijih polugodišnjih publikacija ove organizacije. Ruđerone je pre toga radio u Intesa Sanpaolo na poziciji direktora kancelarije za državni rizik i međunarodna predstavništva, a od 1996. godine bio je zaposlen u Istražnom centru Comit kao ekonomista za tržišta u razvoju.

Predstavništvo u Vašingtonu će pored saradnje sa agencijama Vlade SAD i nadnacionalnim organizacijama koje posluju na finansijskim tržištima, biti direktno odgovorno i za odnose sa multilateralnim agencijama koje su prisutne na lokalnom tržištu, poput Svetske banke sa njenim brojnim aktivnostima i Inter-američke razvojne banke.

Intesa Sanpaolo će kroz svoje novo predstavništvo u SAD aktivno promovisati i podržavati učešće svojih klijenata u infrastrukturnim i razvojnim projektima koje realizuju agencije na tržištima u razvoju. Time će se ova banka pozicionirati kao globalni partner kompanija u njihovim strategijama internacionalizacije. U tu svrhu, novo predstavništvo će poslovati u čvrstoj sprezi sa međunarodnom mrežom Grupe i njenim strukturama u Italiji, kako u delu sufinansiranja projekata od značaja, tako i u pogledu kreiranja specijalizovane ponude finansijskih rešenja, finansiranja spoljnotrgovinskog poslovanja, strukturnog finansiranja izvoza, davanja međunarodnih garancija, smanjenja kamatnih stopa i valutnih rizika.

Pored toga, saradnja sa Banca IMI, investicionom bankom Intesa Sanpaolo grupe, garantuje inovativna, specijalizovana rešenja u oblasti strukturnih finansija, projektnog i infrastrukturnog finansiranja, investicionog bankarstva i tržišta kapitala.
Kao deo Glavne kancelarije za međunarodnu mrežu i globalnu industriju Divizije za korporativno i investiciono bankartstvo, predstavništvo u Vašingtonu ujedno pojačava prisustvo Grupe u Sjedinjenim Američkim Državama gde Intesa Sanpaolo već posluje kroz centralu u Njujorku, nadležnu za aktivnosti u Severnoj i Južnoj Americi.

Pročitajte i ovo...