Home VestiIT i nauka Novi Veeam Backup pruža dostupnost Linux serverima u Cloud-u i u prostorijama klijenta

Novi Veeam Backup pruža dostupnost Linux serverima u Cloud-u i u prostorijama klijenta

by bifadmin

Veeam® Software, inovativni provajder rešenja koja obezbeđuju stalnu dostupnost preduzeća (Availability for the Always-On Enterprise™), danas je objavio Veeam Backup™ za Linux, besplatni samostalni agent koji pruža formiranje rezervnih kopija i oporavak za Linux servere koji se pokreću u javnom cloud-u, kao i za nekoliko preostalih fizičkih Linux servera koji se pokreću u prostorijama klijenta.

Korisnici mogu da koriste ovu alatku za formiranje rezervnih kopija pojedinačnih instanci cloud-a i da ih povrate u skladišta u svojim prostorijama, ili da formiraju rezervne kopije sa skladišta u sopstvenim prostorijama i povrate ih u cloud.

Linux ostaje izbor broj jedan za cloud, sa 75 posto velikih kompanija koje su izjavile da koriste Linux kao svoju primarnu cloud platformu.* Postojeća rešenja često zahtevaju manualni proces izvršenja ili su složena i skupa, što znači da je dostupnost mnogih ovih Linux servera u opasnosti.

„Formiranje rezervnih kopija i oporavak Linux servera je često komplikovan i skup proces, koji obično zahteva manualnu intervenciju ili oduzima suviše vremena IT administratoru,” rekao je Doug Hazelman, potpredsednik Strategije proizvoda u Veeam-u. „Štaviše, kako hibridni cloud u sve većoj meri postaje industrijski standard i sve više velikih kompanija teži da prenese veći obim posla u javni cloud, važno je da se obezbedi da ove instance javnog cloud servera imaju formirane rezervne kopije i da se mogu jednostavno i brzo oporaviti kako bi se obezbedila dostupnost i izbeglo ometanje poslovanja. Veeam zajednica je od nas tražila alatku koja je jednostavna za upotrebu kako bi se obezbedila dostupnost njihovih Linux cloud instanci i njihov povratak na bilo kom mestu. Mi ne samo da im zadovoljavamo ovu potrebu, već je dodajemo u Veeam portfolio besplatnih alatki za IT zajednicu koje rešavaju stvarne izazove.”

Veeam Backup za Linux, samostalna alatka, nudi sledeće prednosti:
• Formiranje rezervnih kopija na bilo kom mestu: Formirajte rezervne kopije Linux instanci koje se pokreću u cloud-u ili u sopstvenim prostorijama.
• Fleksibilni oporavak podataka: Izvršite povratak formiranih rezervnih kopija pojedinačnih instanci cloud-a u sopstvenim prostorijama, ili povratak rezervnih kopija formiranih u sopstvenim prostorijama u cloud.
• Integracija sa Veeam Backup & Replication™ v9: Iskoristite u potpunosti Veeam skladišta za formiranje rezervnih kopija kao ciljne lokacije; maksimalno iskoristite Veeam Backup & Replication mogućnosti za granularni oporavak.

Zatvorena beta verzija Veeam Backup-a za Linux biće dostupna u prvoj polovini 2016. godine po principu ko prvi dođe, prvi je uslužen. Svi koji žele da budu među prvima koji će dobiti pristup beta kodu, mogu da se prijave ovde: http://go.veeam.com/linux.

Pročitajte i ovo...