Home VestiEkonomija UNIQA osiguranje posluje uspešno u svojoj devetoj godini poslovanja u Srbiji

UNIQA osiguranje posluje uspešno u svojoj devetoj godini poslovanja u Srbiji

by bifadmin

Kompanija UNIQA osiguranje, vodeća osiguravajuća kompanija u Austriji i jedna od 5 najuspešnijih u Srbiji, ove godine obeležava 9. godišnjicu poslovanja u našoj zemlji.

UNIQA osiguranje posluje na 19 trzišta u Evropi i ukupno ima preko 10 miliona zadovoljnih klijenata. Tokom 9 godina poslovanja u Srbiji, kompanija je u različite sfere uložila preko 60 miliona evra. U 2014. godini uspešno je završen i proces akvizicije Basler osiguranja u vrednosti od oko 9 miliona evra, nakon čega UNIQA Srbija ima 730 zaposlenih i 33 prodajna mesta.

Kompanija je ispunjavajući svoje obaveze prema državi, u proteklih devet godina, na ime poreza i doprinosa isplatila više od 3 milijade dinara.

Kao društveno odgovoran član zajednice, UNIQA je tokom devet godina poslovanja, podržala desetine humanitarnih projekta, pomogla brojnim zdravstvenim ustanovama, domovima za decu, prihvatilištima, obrazovnim i sporstkim institucijama, izgradila 4 košarkaška terena, pružila podršku UNICEF-om projektu „Škola bez nasilja“ i učinila mnogo toga kako bi unapredila kvalitet života u zajednici kojoj posluje. Na društveno odgovorne projekte kompanija je uložila blizu 80 miliona dinara.

Nakon uspešnog poslovanja u 2014. godini, ukupni rezultati poslovanja kompanije tokom devet meseci 2015. godine, ukazuju da se trend uspešnog poslovanja nastavlja. O tome najbolje govore sledeće činjenice da je ukupna premija za devet meseci 2015. godine za 13% veća u odnosu na isti period prošle godine i iznosi oko 4,5 milijardi dinara.

Pročitajte i ovo...