Home VestiEkonomija Sosijete ženeral banka otvorila prvu onlajn ekspozituru u Srbiji

Sosijete ženeral banka otvorila prvu onlajn ekspozituru u Srbiji

by bifadmin

Sosijete ženeral banka uvela je novinu na domaće tržište – onlajn ekspozituru u okviru unapređenog servisa elektronskog bankarstva. To je još jedno mesto pored klasične poslovnice u okviru kojeg su klijentima dostupne i složenije bankarske usluge. Onlajn ekspozitura omogućava ne samo podnošenje zahteva, već i realizaciju proizvoda kao što su gotovinski kredit, štednja, dozvoljena pozajmica, oročenje, trajni nalog i direktna zaduženja, i to potpuno putem interneta bez ijednog odlaska u banku ili kontakta sa kurirskom službom. U okviru ove digitalne poslovnice klijenti kroz video razgovor mogu dobiti i savete od bankarskih službenika, u okviru i van radnog vremena banke i vikendom.

Da bi klijenti mogli da koriste neki od navedenih bankarskih proizvoda potpuno putem interneta, zakonska regulativa nalaže da korisnik poseduje kvalifikovani digitalni sertifikat tj. digitalni potpis koji je priznat kao svojeručni. Sosijete ženeral banka će klijentima koji do kraja januara sledeće godine u okviru onlajn ekspoziture poruče ovaj sertifikat i uspešno realizuju zahtev za onlajn gotovinski dinarski kredit, refundirati troškove nabavke digitalnog sertifikata.

U slučaju da klijenti ne poseduju kvalifikovani digitalni sertifikat, putem e-banking platforme Sosijete ženeral banke mogu podneti zahtev za kredit i dozvoljeni minus, preračunati ratu kredita, pogledati nacrt ugovora i plana otplate, a kurir će im u željeno vreme doneti ugovor na kućnu adresu ili mogu izabrati da isti ugovor potpišu odlaskom u ekspozituru.

Unapređena platforma elektronskog bankarstva Sosijete ženeral banke bila je povod za organizovanje panel diskusije o razvoju elektronskog poslovanja u Srbiji. Panelisti iz javnog, privatnog i nevladinog sektora razmenili su mišljenja o digitalnim inovacijama na tržištu i mogućnostima za njihov dalji razvoj.

Pročitajte i ovo...