/ Ekonomija / Kompanija LG Electronics u 2015. imala rast od 27 odsto
BiF Analize Čitajte B&F online

Kompanija LG Electronics u 2015. imala rast od 27 odsto

This post has already been read 754 times!

Kompanija LG Electronics objavila je finansijske rezultate za poslednji kvartal, kao i za celu 2015. godinu, prema kojima je zabeležen operativni profit od 349 milijardi južnokorejskih vona (301,38 milion američkih dolara), što predstavlja rast od 27 odsto u odnosu na isti period prošle godine, uglavnom zahvaljujući porastu kvartalne profitabilnosti u segmentima kućnih aparata i kućne zabave.

Kompanija Home Appliance & Air Solution je imala operativni profit od 214,8 milijardi južnokorejskih vona (185,49 miliona američkih dolara) u poslednjem kvartalu prošle godine, kao i porast od 57 odsto na godišnjem nivou. Prodaja u svim poslovnim jedinicama tokom poslednjeg kvartala prošle godine beleži 14,56 biliona južnokorejskih vona (12,57 milijardi američih dolara), što predstavlja porast od 3,8 odsto u odnosu na prethodni kvartal, iako su jaka konkurencija i oscilacija valute uticali na pad prihoda od 4,7 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Kompanija LG Home Entertainment beleži solidan operativni prihod u poslednjem kvartalu prošle godine, u iznosu od 94,3 miliona američkih dolara, LG Mobile Communications u iznosu od 3,26 milijardi američkih dolara, LG Home Appliance & Air Solution postigla je prodaju u iznosu od 3,31 milijardi američkih dolara a kompanija LG Vehicle Components od 449,4 miliona američkih dolara.

Send Us A Message Here

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close