Home VestiEkonomija Triglav max paket za osiguranje poljoprivrednika

Triglav max paket za osiguranje poljoprivrednika

by bifadmin

Triglav osiguranje Srbija je u prethodnoj godini ostvarilo veoma značajan rast premije osiguranja poljoprivrede od 35% u kojoj dominira osiguranje useva i plodova sa oko 80%, a za tržište Srbije, potpuno novim proizvodima za osiguranje životinja i kvalitetnim i konkurentnim ponudama u osiguranju useva i plodova namera je da se pokriju svi segmenti osiguranja u poljoprivredi.

Poljoprivreda je od vitalnog značaja za Republiku Srbiju sa značajnim učešćem u BDP-u od oko 10% i udelom u izvozu od preko 10%. U Srbiji je registrovano oko 500.000 poljoprivrednih gazdinstava, a od poljoprivrede direktno ili indirektno živi oko 2 miliona stanovnika.

Triglav osiguranje Srbija predstaviće na predstojećem 50. Savetovanju agronoma i poljoprivrednika na Zlatiboru, u organizaciji Instituta za ratarstvo i povrtarstvo iz Novog Sada, svoju ponudu proizvoda i usluga namenjenih proizvođačima, prerađivačima i distributerima poljoprivrednih proizvoda.

„Prepoznavši značaj ovog višedecenijskog skupa, odlučili smo se za aktivno partnersko učešće, te predstavljanje jedinstvenih uslova osiguranja u poljoprivredi. Predstavićemo i potpuno inovativan pristup u osiguranju kada su u pitanju životinje i to kroz Triglav max paket“, izjavio je Dragan Marković, generalni direktor Triglav osiguranja u Srbiji.

Ovim dobrovoljnim osiguranjem Triglav osiguranje je izašlo u susret potrebama individualnih poljoprivrednika. Uz novi paket postiže se maksimalna ekonomska zaštita od rizika uginuća, prinudnog klanja i ubijanja životinje kao posledice bolesti ili nesrećnog slučaja koje nisu obuhvaćene osnovnim osiguranjem. Moguće je da se osiguraju zdrave životinje, dobrog kondicionog stanja, kao što su: goveda, svinje, ovce i koze. Osiguranje se zaključuje na period od godinu dana za priplodna grla, odnosno na period trajanja tova za tovna grla. Osiguranjem je stoku moguće pokriti od metaboličkih poremećaja, koji predstavljaju veliki problem u intenzivnoj stočarskoj proizvodnji, kao i oni koji nisu obuhvaćeni osnovnim standardnim osiguranjem.

Zaključenjem ovog osiguranja, poljoprivrednici mogu da zaštitite svoju stoku i u slučaju nastanka hipokalcemije, ketoze, dislokacije sirišta i dr oboljenja kod životinja. Osim metaboličkih poremećaja ovo pokriće štiti i od komplikacija koje se javljaju prilikom porođaja, što nije slučaj s osnovnim osiguranjem. Triglav max paket pokriva i ukoliko kod stoke dođe do digestivnih poremećaja raznih etiologija, oboljenja kardiovaskularnih sistema i raznih vrsta nesrećnih slučajeva.
Životinje se osiguravaju na vrednost koja se određuje na osnovu težine grla i tržišne cene po kilogramu telesne mase ili na stvarnu vrednost životinje koja ne može preći tržišnu vrednost za datu vrstu i kategoriju životinja.

Triglav osiguranje Srbija, kao Prijatelj ovogodišnjeg Savetovanja, takođe će se predstaviti i na 42. Simpozijumu poljoprivredne tehnike. Svi učesnici će na štandu Triglava moći da dobiju detaljne informacije o osiguranju useva i plodova, osiguranju životinja i posebno osiguranju od pada proizvodnje mleka.

Pročitajte i ovo...