Home VestiEkonomija Dušan Perović je Preduzetnik godine u Srbiji za 2015.

Dušan Perović je Preduzetnik godine u Srbiji za 2015.

by bifadmin

Dušan Perović, vlasnik kompanije Termovent – Komerc d.o.o. dobitnik je prestižnog priznanja EY Preduzetnik godineTM koju međunarodna revizorsko-konsultantska kompanija EY (Ernst&Young) dodeljuje već četvrtu godinu za redom, a nagradu mu je uručio predsednik Privredne komore Srbije, Marko Čadež.

Pored glavne nagrade, priznanja su uručena Zorici Crnogorac Ilić, vlasnici Specijalističke ginekološke bolnice Genesis u potkategoriji EY Inovativni Preduzetnik godine i Mirku Toplaskom, vlasniku kompanije Eipix d.o.o. u potkategoriji EY Brzorastući Preduzetnik godine.

„Bilo bi krajnje neskromno reći da ovo priznanje nekome ne prija, kada isto dobijete od žirija koji čine naši najeminentniji preduzetnici i pripadnici poslovne elite, a naročito kada to priznanje predstavlja njihovu jednoglasnu odluku. Izuzetno sam počastvovan time što sam proglašen za EY Preduzetnika godine i što ću Republiku Srbiju predstavljati u Monte Karlu na izboru za EY Svetskog Preduzetnika godine“, izjavio je Dušan Perović, pobednik ovogodišnjeg takmičenja EY Preduzetnik godine.

Kompanija Termovent – Komerc je porodična kompanija koja se bavi proizvodnjom, projektovanjem i montažom HVAC (heating, ventilating, and air conditioning) opreme i procesnih sistema, a za dve decenije postojanja uspešno je izvela više od sto projekata širom sveta – u zemljama regiona, Evropske unije, Rusije ali i u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Izbor za najuspešnijeg preduzetnika u protekloj godini, o kome je odlučivao nezavisni žiri, održan je 23. februara u Kristalnoj dvorani hotela Hyatt Regency u Beogradu, a ime ovogodišnjeg pobednika je na svečanoj ceremoniji saopštio predsednik Privredne komore Srbije, Marko Čadež.

„Ukoliko uzmemo u obzir to da kompanija EY već 29 godina u fokus stavlja preduzetništvo jasno je koliko je važno usmeriti se na najuspešnije preduzetnike. Ove godine, po prvi put u našoj zemlji vidimo nešto što predstavlja veliki korak za našu privredu i put ka ekonomskom oporavku. Srećan sam što je Vlada Republike Srbije ovu godinu proglasila godinom preduzetništva i time dala značaj i svu podršku najhrabrijim preduzetnicima i privatnoj inicijativi “, istakao je predsednik Privredne komore Srbije, Marko Čadež.
Ovogodišnji izbor EY Preduzetnik godine podržan je od strane generalnog sponzora, ProCredit banke koja sa glavnim fokusom na sektor MSP već 15 godina posluje na srpskom tržištu.

„Tokom dugogodišnjeg iskustva i rada u Srbiji postali smo svedoci toga da mala i srednja preduzeća u značajnoj meri doprinose otvaranju novih radnih mesta i daju ključni doprinos privrednim granama u kojima posluju. Upravo iz tog razloga odlučili smo da podržimo izbor za EY Preduzetnika godine, s obzirom na to da na našem tržištu nema mnogo projekata gde se preduzetnički duh vrednuje na ovaj način i nagrađuju upravo oni koji su se najviše i istakli. “ istakao je Ivan Smiljković, član izvšnog odbora ProCredit banke.

Kao nosilac priznanja EY Preduzetnik godine 2015, Dušan Perović predstavljaće Republiku Srbiju na izboru za Svetskog EY Preduzetnika godineTM, u junu mesecu u Monte Karlu.

„Ono što definiše jednog kandidata za EY Preduzetnika godine jesu pre svega nepresušna motivacija, inovativnost i istrajnost u cilju ostvarenja poslovnih ideja. Upravo iz tog razloga, kompanija EY pruža podršku domaćem preduzetništvu i na taj način značajno doprinosi jačanju srpske privrede i afirmacije domaćih kompanija na međunarodnoj preduzetničkoj areni.“, izjavio je Ivan Rakić, Partner u poreskom odeljenju kompanije EY u Srbiji.

Pored dobitnika priznanja, u finalu su se za glavnu nagradu po odluci nezavisnog žirija našli: Milenko Božić (Natura Trade d.o.o), Dejan Čolović (Banja Komerc Bekament d.o.o.), Mitar Deurić (Deus Business Group d.o.o), Marko Kukić (BG Reklam d.o.o.) i Mladen Starčević (Stax Technologies d.o.o).

Pored generalnog sponzora, program EY Preduzetnik godine tradicionalno je podržan i od strane Ministarstva Privrede, „Radio Televizije Srbije“, magazina „Biznis & Finansije“ i poslovnog portala „eKapija“.

Pročitajte i ovo...