Home VestiIT i nauka Ericsson prikazuje inovacije u oblasti 5G, interneta stvari i cloud tehnologije na MWC konferenciji 2016

Ericsson prikazuje inovacije u oblasti 5G, interneta stvari i cloud tehnologije na MWC konferenciji 2016

by bifadmin

Na Svetskom kongresu mobilne telefonije (MWC) 2016, kompanija Ericsson (NASDAQ: ERIC) će demonstrirati način na koji oblikuje Umreženo društvo i pretvara sjajne ideje u globalnu realnost.

U periodu od 22. do 25. februara u Barseloni, Španiji, stručnjaci kompanije Ericsson će predstaviti širok spektar demonstracija, lansiranja novih rešenja i seminara. Time će se predstaviti način na koji kompanija Ericsson osnažuje ljude kroz tehnologiju, transformiše industriju kako bi pružila dodatnu vrednost i unapređuje društvo kroz održivi razvoj.

Neka od ključnih rešenja koja će moći da se isprobaju u hali kompanije Ericsson uključuju:

5G
• 5G radio prototipi: Faza 2 nagrađivanog 5G Radio Test Bed projekta kompanije Ericsson, koji uključuje 5G radio prototipe za praktična testiranja operatora u 2016. godini će se odvijati uživo i pružaće vrhunske performanse uz napredna rešenja kao što su Massive MIMO i beam tracking.
• 5G za industrije: Kompanija Ericsson blisko sarađuje sa partnerima na razvoju 5G mreže kako bi ispunila zahteve za industrijsku primenu ovih rešenja. Rezultati ovih saradnji, pored koncepata i prototipa koji podržavaju ICT transformaciju proizvodne i auto-moto industrije, takođe će biti predstavljena.
• Telehaptička kontrola: Posetioci mogu da isprobaju prototip sistema za polu-automatsko upravljanje na daljinu helikoptera na radio-kontrolu. Kombinacijom haptičke povratne informacije sa video i audio sadržajem, korisnici mogu da osete kretanje helikoptera i njegovu interakciju sa okolinom. Ova demonstracija je deo istraživanja kompanije Ericsson u oblast transformacije industrije koja je omogućena razvojem 5G mreže.
• Deljenje mreže. Mi kreiramo jednu mrežu koja može da podrži različite industrije, a ovde pokazujemo kako se to dešava, oslanjajući se na dobro iskustvo koje imamo sa SK telekomom i njihovim ciljem da kreiraju 5G jezgro spremno za dalje korišćenje.

Internet stvari (IoT)
• Mobilni IoT: Vodeća širokopojasna mobilna IoT rešenja niskog napona (LPWA) biće prikazana uživo, uključujući i uskopojasni IoT (NB-IoT), LTE-M (Cat M) i EC-EGPRS/EC-GSM (proširena pokrivenost) za masovnu IoT primenu. Ova rešenja takođe napajaju industrijska rešenja koja se fokusiraju na komunalne usluge, prevoz i poljoprivredu.
• IoT rešenja: Kompanija Ericsson će demonstrirati kako se gradi i efikasno upravlja IoT mrežom koja kombinuje uređaje povezane direktno na 5G sistem sa uređajima povezanim na mrežu kratkog dometa putem kapilarnih izlaza, a održaće i demonstraciju uživo Virtual Evolved Packet Core (EPC) za masovnu upotrebu IoT. Jedna povezana prezentacija će pokazati kako buduća Bluetooth tehnologija nisko-energetske mreže može da se koristi za kapilarnu povezanost u pametnim kućama.

Cloud tehnologija
• Evolucija ka hiper-skaliranoj IT infrastrukturi: Ericsson Hyperscale Datacenter System 8000 – nova generacija sistema za baze podataka koji koristi disagregatorsku hardversku strukturu za bolju iskorišćenost resursa biće prikazana zajedno sa najnovijom ponudom cloud rešenja kompanije Ericsson.
• Cloud RAN: Demonstracija Cloud RAN kompanije Ericsson će biti sprovedena uživo i uključiće funkciju za radio pristup virtualizovan na udaljenim COTS serverima smeštenim u Švedskoj. Nova Elastic RAN infrastruktura kompanije Ericsson koja omogućava praktično neograničen broj interkonekcija će takođe biti prikazana.
• Put ka NFV: Kompanija Ericsson će prikazati svoju kompletnu ulogu u Virtualizaciji mrežnih funkcija (NFV), uključujući umrežavanje definisano softverom (SDN) i evoluciju ka kreiranju 5G core rešenja. Rešenja koja će biti prikazana obuhvataju vEPC, vIMS i vUDC, kao i Ericsson Cloud Manager (rešenje za upravljanje cloud infrastrukturom).

Mreže
• Wi-Fi pozivanje za višenamenske uređaje i obogaćena VoLTE mreža: Kompanija Ericsson će predstaviti najnovije potrošačke i poslovne servise za komunikaciju zajedno sa velikim distributerima uređaja.
• Gigabit LTE: Performanse mreže i uređaja do 1 Gbps biće prikazane uživo, koristeći kombinaciju rešenja 3 Component Carrier Aggregation, 4X4 MIMO i 256 QAM, a uključujući interoperabilnost sa najnovijim uređajima. Rešenje Ericsson Lean Carrier će takođe biti prikazano.
• Ericsson Radio Sistem: Tri nova proizvoda za radio pristup koja podržavaju 4X4 MIMO, kao i novi spektar frekvencijskih opsega i njihova ponovna obrada će biti prikazani. Nove mogućnosti od više gigabita i sa mikrotalasnim dodacima koji rade na više frekvencija i koji se obraćaju sve većim zahtevima sporedne veze, kao i integracija radio saobraćaja kroz korišćenje Ruter 6000 rešenja, biće takođe prikazani.
• Male ćelije za zatvoreni prostor: Kompanija Ericsson će demonstrirati novo radio rešenje za planiranje koje se koristi u zatvorenom prostoru, a koje je osmišljeno da pomogne operatorima da drastično smanje utrošak vremena za rešenja za zatvoreni prostor uključujući i Ericsson Radio Dot Sistem i Pico RBS.
• Optimizacija aplikacijskog iskustva: Nova usluga će biti predstavljena kako bi mogla da pomogne operatorima da razumeju koji faktori su najbitniji korisnicima, kako da ih izmere i šta da rade da poboljšaju učinak mreže tamo gde je to bitno.
• 3G performanse i učinkovitost: Kompanija Ericsson će prikazati 3G WCDMA inovacije, uključujući i Tok korisnika, Zero Touch i Pametno deljenje putem antena, što će pomoći da dovođenje širokopojasnog interneta do svih korisnika postane brže i ekonomičnije.

Transformativni IT
• Ubrzavanje digitalne transformacije: BSS softver za podršku agilnim digitalnim operativnim modelima će biti prikazani.

Mediji
• Video plasiran u zavisnosti od vremena: Kompanija Ericsson će predstaviti Cloud DVR rešenje koje omogućava operatorima da premeštaju skladištenje medijskih sadržaja i proces ponovnog snimanja ili u centar za mrežne operacije ili na oblak.

Industrije
• Mobilne finansijske usluge: Rešenja za interkonektivnost kompanije Ericsson koja omogućavaju interoperabilnost između provajdera mobilnih novčanika i postojećih platnih mreža, takođe će biti predstavljena.
• Solarni automobil: Kompanija Ericsson će prikazati kako je aplikacija zasnovana na rešenju Connected Traffic Cloud pomogla da Stella Lux automobil kompanije Solar Team Eindhoven pobedi na takmičenju Cruiser Class 2015 World Solar Challenge – trci u dužini od 3.000 kilometara kroz pustinju u Australiji.
• Autonomni pogon: Kompanija Ericsson podržava Cars’ Concept C26 kompanije Volvo, koji ispituje medijsko iskustvo u vozilima sa autonomnim pogonom, kao i u nedavno predstavljenom Volvo S90 automobilu i njegove vodeće servise za informacije i zabavu i povezivanje. Ova rešenja će biti predstavljena.

Pročitajte i ovo...