Home VestiEkonomija SAP rešenja i usluge omogućavaju digitalnu transformaciju

SAP rešenja i usluge omogućavaju digitalnu transformaciju

by bifadmin

Novi direktor kompanije SAP West Balkans, Predrag Ćirković, u ovoj kompaniji radi od 2013. godine na poziciji senior menadžera za prodaju servisa, a na dužnost generalnog direktora stupio je 1. januara 2016. godine. Ima bogato menadžersko iskustvo u IT sektoru.

On je medijima rekao da od 2007. godine, SAP u regionu Zapadnog Balkana, koji obuhvata Srbiju, Crnu Goru, Makedoniju, Bosnu i Hercegovinu i Albaniju, beleži konstantan rast. SAP je prošle godine ostvario rast od 19% kada se posmatra promet u odnosu na prethodnu godinu, a ukupan rast profita je 4% u odnosu na 2014. godinu.

 
Digitalna transformacija ključ uspeha kompanija

Govoreći o planovima i strategiji kompanije SAP, Ćirković je rekao: “Vidimo da i u regionu Zapadnog Balkana sve više kompanija ide u digitalnu transformaciju i sprema se za novu eru digitalne ekonomije. Prošle godine su korisnici u ovom regionu pokazali značajno interesovanje za HANA rešenja, to se vidi po povećanju prometa koji je duplo veći u odnosu na 2014. I ove godine nastavljamo da se fokusiramo na strategiju digitalne transformacije. Srbija ide laganim korakom i siguran sam da će ove godine naša strategija digitalizacije i primene naših Cloud rešenja biti u značajnom porastu.”

 

Misli globalno, deluj lokalno

SAP podržava lokalnu zajednicu, a zbog digiotalne transformacije potrebno je novo znanje i drugačiji pogled na IT, zbog toga SAP podržave mlade, počev od škola, preko programa SAP University Alliance, koji omogućava studentima da koriste SAP softverska rešenja u edukaciji i istraživanju. Univerzitet Singidunum je bio prvi čiji su studenti počeli da koriste benefite ove saradnje, a u planu je da se tokom ove godine proširi saradnja i sa ostalim univerzitetima.

SAP je pordžao i StartIT centar namenjen StartUp zajednici. Sa razvojem tehnologija, omogućeno je mladim StarUp preduzetnicima da se uključe u SAP StartUp Focus program čime mogu da koriste SAP HANA Cloud platformu i na njoj razvijaju nove apliakcije kojima će kasnije moći da započnu sopstveno poslovanje.

SAP je pre mesec dana pokrenuo portal koji je namenjen svima koji se bave ljudskim resursima, to je www.simpletalent.rs. Zamišljen je kao interaktivna platforma i izvor informacija o HR trendovima namenjen stručnjacima koji deluju u korak sa digitalnim promenama. Ovaj portal lako je dostupan i omogućava jednostavan način interakcije sa HR zajednicom. Pored mogućnosti praćenja trendova, istraživanja i analiza ovaj portal mesto je na kome će HR strućnjaci moći da objavljuju autorske tekstove i preuzimaju stručne sadržaje.

Pročitajte i ovo...