Home VestiEkonomija Stipendije za studije na najstarijem austrijskom univerzitetu

Stipendije za studije na najstarijem austrijskom univerzitetu

by bifadmin

Sparkasse Banka i Erste Banka u saradnji sa Univerzitetom u Gracu raspisale su konkurs za programe stipendije „Best of South – East“. Na konkurs se mogu prijaviti diplomci i postdiplomci prava i ekonomije i tokom godinu dana unaprediti svoje znanje iz ovih oblasti, kombinujući praksu sa studiranjem.

Budući stipendisti u potpunosti su oslobođeni školarine, biće im obezbeđen smeštaj u jednom od studentskih domova u Gracu i dobijaće mesečni džeparac u iznosu od 420 evra. Takođe, biće im omogućena poseta raznim društvenim i kulturnim dešavanjima tokom čitave godine. Kako bi se lakše uklopili u sredinu, svoje znanje nemačkog jezika moći će da usavršavaju pohađajući intenzivan kurs u univerzitetskom jezičkom centru „Treffpunkt Sprachen“.

Studiranje na jednom od najstarijih austrijskih univerziteta otvara mogućnost kombinovanja studija sa praksom ili obukom u jednoj od najmodernijih bankarskih institucija u saveznoj pokrajini Štajerskoj. Dobitnici ove stipendije imaće tako priliku da razvijaju svoja znanja u međukulturalnom okruženju jednog od najvećih studentskih središta u Austriji.

Konkurs važi za studente sa akreditovanih univerziteta u Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Crnoj Gori i Republici Makedoniji, kao i za studente koji su iz navedenih država već studirali na Univerzitetu u Gracu.

Pročitajte i ovo...