Home VestiIT i nauka Naučno tehnološki park Beograd potpisao ugovor sa prvih šest kompanija

Naučno tehnološki park Beograd potpisao ugovor sa prvih šest kompanija

by bifadmin

U naučno-tehnološkom parku Beograd danas je svečano potpisan ugovor sa prvih šest kompanija – stanara, koje posluju u oblastima informaciono-komunikacionih tehnologija, energetske efikasnosti i prehrambene tehnologije i već do kraja godine će zaposliti više od 50 viskoobrazovanih mladih stručnjaka.

Svečanom potpisvanju ugovora prisustvovali su predstavnici Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, predstavnici Grada Beograda i mnogobrojni visoki zvaničnici. Tom prilikom prisutnima su se obratili Branko Bugarski, pomoćnim ministra prosvete, Dragomir Petronijević, član gradskog veća Grada Beograda, Ivanka Popović, prorektor Univerziteta u Beogradu i Gordana Danilović Grković, v.d. direktora NTP Beograd.

Oni su, između ostalog, najavili planove da u naredne tri godine pod krovom NTP Beograd posluje oko 80 tehološko- razvojnih preduzeća, od kojih tridesetak novih start-up firmi i otvaranje oko 1.000 novih radnih mesta. Kompanije, koje su danas potpisale ugovor, već ove godine će zaposliti više od 50 visokoobrazovanih kadrova. Reč je o perduzećima koja posluju u oblastima informaciono-komunikacionih tehnologija, energetske efikasnosti i prehrambene tehnologije, a polovina njih je većinskom stranom vlasništvu.

NTP Beograd je osnovan u junu 2015. godine u partnerstvu Vlade Republike Srbije, Grada Beograda i Univerziteta u Beogradu i uz podršku švajcarske Vlade, s ciljem da postane ključni instrument za tehnološki napredak Srbije kroz komercijalizaciju naučno-istraživačkih projekata.

Pročitajte i ovo...