Home Posle 5 Večeras kompanija „Complexions“ na Beogradskom festivalu igre

Večeras kompanija „Complexions“ na Beogradskom festivalu igre

by bifadmin

Njujorška kompanija „Complexions“ predstaviće se večeras prvi put srpskoj publici u Pozorištu na Terazijama, u okviru 13. Beogradskog festivala igre.

Po rečima Dezmonda Ričardsona, igrača i jednog od osnivača ove plesne kompanije, u nastupima Complexionsa možemo da čujemo raznovrsnu muziku – od Baha do Metalike – i da vidimo neka od najvećih svetskih baletskih imena.

Pred domaćom publikom biće izvedena sledeća dela direktora kompanije i koreografa Dvajta Rodena: „Ballad Unto“ na muziku Johana Sabastijana Baha, komad „Izgubljeno“ postavljen na akapela pesmu koju izvodi američka pevačica Odeta.

Publika će videti i delo „Ispovest“ inspirisano glasom džez pevača Džimija Skota, koreografiju „Prepreka“ na muziku Antonija Vivaldija, „Udarac“ u kome je korišćena muzika benda „Metalika“ kao i solo nastup Dezmonda Ričardsona – „Otisak/ Maja“ na muziku Dejvida Rozenblata.

Među njima će naći i balerina Kristina Džonson, sa kojom ćete moći da pročitate opširniji intervju u narednom broju časopisa Biznis i finansije.

Pročitajte i ovo...