Home VestiEkonomija „Mercator“ gradi logističko-distributivni centar u Ljubljani od 100 mil EUR

„Mercator“ gradi logističko-distributivni centar u Ljubljani od 100 mil EUR

by bifadmin

„Mercator“ priprema svoju prvu veliku investiciju nakon što je u septembru 2014. godine ušao u portfelj koncerna „Agrokor“ Ivice Todorića – reč je o projektu gradnje logističko-distributivnog centra.

Kako je navela Uprava „Mercatora“, za tu namenu je od „Slovenskih železnica“ za 17 mil EUR kupljeno zemljište površine 114.636 m2, na lokaciji teretne železničke stanice Ljubljana-Moste.

Predsednik Uprave „Mercatora“ Toni Balažič ističe kako je reč o velikom razvojnom i strateškom projektu o kojem se zapravo razmišlja već desetak godina, a posebno posle prošlogodišnjeg požara u skladišnom prostoru na lokaciji Zalog.

Novi logistički centar imaće radnu površinu od 88.000 m2, a u njegovu gradnju Uprava „Mercatora“ planira da investira oko 100 mil EUR. Temelji bi, prema sadašnjim projekcijama, mogli biti postavljeni tokom 2017, dok bi objekat trebalo da bude u funkciji najkasnije krajem 2018. godine.

„Nakon što smo poslovne pokazatelje u 2015. uspešno okrenuli u pozitivnom smeru, te obnovili veći broj maloprodajnih objekata, na listi prioriteta našao se i logističko-distributivni centar“, kaže Balažič i dodaje kako će tim projektom konačno centralizovati skladišne poslove i postići optimizaciju troškova poslovanja, što će kompaniji itekako pomoći da ponudom na policama bude konkurentnija u odnosu na ostale trgovce prisutne na slovenačkom tržištu.

Izvor: seebiz.eu, eKapija

Pročitajte i ovo...