Home VestiEkonomija Nectar predstavio novi pogon u Vladičinom Hanu vredan 7 miliona evra

Nectar predstavio novi pogon u Vladičinom Hanu vredan 7 miliona evra

by bifadmin

U proizvodni pogon, novu hladnjaču i novi skladišni prostor za voćne koncentrate kompanija Nectar je uložila više od sedam milona evra. Direktan rezultat investicija je povećanje kapaciteta hladnjače na 6.000 tona smrznutog voća i to u najvećoj meri bobičastog voća višnje, maline, kupine borovnice, šljive. Pored toga, podignut je ukupan kapacitet i mogućnost otkupa voća za još 20.000 tona različitog voća što direktno utiče na razvoj voćarstva u Srbiji.

Proizvodni kapaciteti za preradu voća u Nectaru su 120.000 tona voća u sezoni. Nectar je najveći proizvođač voćnih sokova, sa potpuno zaorkuženim sistemom proizvodnje, i velikim izvozom gotovog proizvoda.

Nectar je od kupovine Vladičinog Hana investirao 11 miliona evra, a ovaj proizvodni pogon ima trend da postane najveći centar za preradu voća u Srbiji, kao i najveći otkupni centar, gde se ulaže u razvoj voćarstva, garantuje otkup voća, podstiču manji proizvođači.

Nectar sarađuje sa preko 500 farmera na području Vladičinog Hana, Leskovca, Crne Trave, Medveđe, Lebana, Džepa, obezbeđuje prefinansiranje u materijalu (prehrana, đubrivo…), ali i živiće jagode i sadnice za Leskovačko područje. Brojnim kooperantskim odnosima sa manjim proizvođačima indirektno omogućava zapošljavanje ogromnog broja ljudi i potpomaže razvoj voćarstva i celokupne privrede.

Nectar grupa broji preko 1.500 zaposlenih, dok u Vladičinom Hanu zapošljava 150 ljudi, a u sezoni ovaj broj se duplira usled sezonskih poslova.

Pročitajte i ovo...