Home VestiEkonomija Sakso banka najavljuje veliko strateško partnerstvo u oblasti finansijskih tehnologija

Sakso banka najavljuje veliko strateško partnerstvo u oblasti finansijskih tehnologija

by bifadmin

Sakso banka je juče objavila sporazum između Sakso banke, Volstrit CN-a (Wallstreet CN) i Linvork-a (LeanWork), koji će značajno unaprediti prisustvo Sakso banke u Kini, nakon njenog starta u slobodnoj trgovinskoj zoni u Šangaju u septembru 2015 godine.

Korisnici Volstrit CN-a, jednog od najpoznatijih pružalaca usluga na polju finansijskih sadržaja u Kini, biće u mogućnosti da pristupe globalnim tržištima kapitala putem WEEX platforme za online trgovanje koju je napravio Volstrit CN, sa sistemom za trgovanje koji je razvio Linvork a pokreće ga Open API Sakso banke.

„Ovim jedinstvenim partnerstvom naglašena je snaga Saksovog rešenja Open API, koje će sa svojim neograničenim mogućnostima za prilagođavanje povećati snagu tehnologije trgovanja sada i u budućnosti. Ovo je zaista dobitna kombinacija za sve strane i mi u Sakso banci smo uzbuđeni što ćemo raditi sa dva izuzetno uspešna startapa koji pružaju nove mogućnosti investitorima na kineskom govornom području“, kaže suosnivač i generalni direktor u Sakso banci Kim Furne (Kim Fournais).

Sakso banka je jedna od prvih finansijskih institucija koja je omogućila pristup svojoj infrastrukturi za trgovanje preko novog interfejsa za programiranje aplikacija (API) zasnovanog na REST, pod nazivom OpenAPI. Ovim potezom, koji pokriva infrastrukturu za trgovanje i administrativnu obradu, omogućiće partnerima, klijentima i eksternim programerima da imaju pristup iskustvu od preko 20 godina u inovaciji infrastrukture trgovanja i da prilagode svoje iskustvo trgovanja i stvore nove izvore prihoda.

Volstrit CN je 2013. godine osnovao Vu Sjaopeng (Wu Xiaopeng) i koncipirao ga u formi ličnog bloga za vreme njegovog boravka u Njujorku. Po povratku u Kinu, u maju 2013. godine, registrovao je kompaniju u Šangaju a dokapitalizovali su je kineski investicioni fondovi Ping An i Hai Tong Securities, zajedno sa još nekoliko drugih poznatih institucija u Kini.

Počevši od nule, tokom protekle tri godine, Volstrit CN je akumulirao 15 miliona jedinstvenih posetilaca. Danas je vodeći izvor finansijskih vesti koji donosi najuticajnije tržišne vesti i ekonomske podatke investitorima na kineskom govornom području.

„Čast mi je da budem partner sa Sakso bankom i Linvorkom. Sakso banka je lider u tehnologiji trgovanja putem interneta. Kombinacija globalnog dometa Sakso banke i lokalnog znanja Linvorka i Volstrit CN će napraviti od WEEX platforme za trgovanje moćnu ponudu za investitore koji govore kineski“, rekao je osnivač i generalni direktor Volstrit CN Vu Sjaopeng.

Pročitajte i ovo...