Home Posle 5 Španski premijer želi da ukine siestu

Španski premijer želi da ukine siestu

by bifadmin

Španski premijer Mariano Rahoj objavio je planove koji će pobuniti mnoge njegove sugrađane koji uživaju u popodnevnom trosatnom odmoru usred radnog dana. On naime želi da ukine siestu, a sve zbog povećanja produktivnosti ali i zbog mogućnosti da zaposleni ranije završavaju sa poslom tj da kraće ostaju na njemu.

Sada španski radnici počinju sa radom u 10 ujutru a onda prave pauzu na poslu oko 14h koja traje oko tri sata, da bi se potom vratili na posao i na njemu ostali do 20 časova. Rahojeva ideja je da se ukine siesta i da radno vreme bude do 18 sati.

Ovaj popodnevni odmor deo je španske tradicije ali datira još iz ranijih vremena kada je stanovništvo bilo mahom poljoprivredno, i kada je ta pauza služila za izbegavanje letnjih vrućina napolju, u radovima u polju.

Danas Španci rade duže od mnogih Evropljana ali manje produktivno, te se njihov premijer nada da će ovim potezom osim što će povećati efikanost španskih radnika, takođe i podići kvalitet života, broj rođenih beba i smanjiti broj razvoda.

Pročitajte i ovo...