Home VestiPolitika i društvo Imenovan novi regionalni direktor Lufthansa grupe za region

Imenovan novi regionalni direktor Lufthansa grupe za region

by bifadmin

Bernhard Vodl (39) je novoimenovani direktor Lufthansa grupe za tržišta Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Slovenije. Iz Zagreba u Hrvatskoj, biće zadužen za sve prodajne i marketinške aktivnosti u celom regionu.

Zahvaljujući bogatom iskustvu s međunarodnih tržišta na područjima avijacije i turizma, Bernhard Vodl donosi visok stepen ekspertize. Njegova prethodna pozicija, u kompaniji SWISS gde se nalazio na mestu direktora za Austriju i Centralnu i Istočnu Evropu, obuhvatala je koordinaciju regionalnih razvojnih aktivnosti Lufthansa grupe.

Pre rada u kompaniji SWISS, Bernhard Vodl je radio na različitim pozicijama u okviru Lufthanse. Počeo je u cenovnom odeljenju, a nakon toga je vršio dužnost menadžera odgovornog za sektor poslovnog razvoja Lufthanse u Austriji. Rođen je u februaru 1977. godine, a elektroniku je diplomirao 1997. godine. Oženjen je i ima dvoje dece.

Vodl je nasledio kolegu Hanesa Štajnakera, koji je došao u Zagreb 2011. godine. Nakon što je Štajnaker bio na mestu generalnog direktora za Hrvatsku i Sloveniju za Austrian Airlines tokom tri godine, 2014. godine je postao direktor Lufthansa grupe za Hrvatsku. Od ove godine Štajnaker preuzima nova zaduženja na vodećoj poziciji u Lufthansa grupi u Moskvi.

Lufthansa grupa i Brussels Airlines servisiraju deset aerodroma u ovom regionu, dok u ponudi imaju i do 249 letova nedeljno. Za putnike svetskih destinacija, omogućeno je jednostavno, brzo i udobno presedanje preko Diseldorfa, Frankfurta, Minhena, Beča, Ciriha i Brisela, zahvaljujući usklađenim letova.

Lufthansa grupa obuhvata Lufthansa Passenger Airlines, SWISS i Austrian Airlines, dok ekskluzivna saradnja s avio kompanijama obezbeđuje globalnu mrežu ruta. Najpopularnije destinacije iz ovog regiona su Severna Amerika, Evropa i Azija.

Pročitajte i ovo...