Home VestiEkonomija Nemački „Foundcenter Investment“ daje milion evra za najbolje poslovne ideje

Nemački „Foundcenter Investment“ daje milion evra za najbolje poslovne ideje

by bifadmin

Nemački investicioni fond „Foundcenter Investment“ finansiraće sa 1 mil EUR najbolju srpsku biznis ideju, koja će biti izabrana na konkursu „Catch“. Prijava biznis ideja je najkasnije do 1. jula 2016, a oni čije ideje prođu prvi krug, imaće jedinstvenu šansu da ih predstave direktno bordu nemačkih investitora. „Foundcenter Investment“ ima jedan uslov – potencijal za širenje na međunarodno tržište.

Milica Kolundžija, CEO ovog fonda kaže da je do danas prijaviljeno 429 projekta. Od njihovog kvaliteta zavisiće da li će milion evra pripasti jednom ili će biti podeljeno na više ideja.

„Međutim, sa ovim investiranjem ne prestaje naše interesovanje za izabranu ideju. Milion evra nije velika suma, ako želite da ta kompanija bude internacionalno pozicionirana. Fond će biti strateški partner tog projekta, tako da će, ukoliko je potrebno, nastaviti da ulaže i u drugoj, trećoj fazi. Reč je o takozvanom „seed“ investiranju“, kaže ona.

Kolundžija objašnjava da ne postoje prepreke u pogledu oblasti iz koje bi trebalo da budu projekti. Tako su dobrodošle biznis ideje, inovativni proizvodi, ali i projekti iz umetnosti, dizajna i mobilnosti.

Zainteresovani se mogu prijaviti direktno na sajtu fonda „Foundcenter Investment“.

Jedan od projekata u Srbiji u koji je „Foundcenter Investment“ do sad investirao je Penzionerski servis. Ovaj složeni sistem pruža širok dijapazon usluga penzionerima i članovima njihovih domaćinstava, omogućavajući im da podignu životni standard, nivo informisanosti i uključenosti u društvene aktivnosti. Takođe, investirali su i u inovativni proizvod – protivpožarni gel.

 

Izvor: eKapija

Pročitajte i ovo...