Home VestiIT i nauka SAP pozicioniran kao lider u Gartnerovom magičnom kvadrantu alata za integraciju podataka

SAP pozicioniran kao lider u Gartnerovom magičnom kvadrantu alata za integraciju podataka

by bifadmin

SAP SE (NYSE: SAP) objavio je da je nezavisna agencija za istraživanja i analitiku, kompanija Gartner Inc. pozicionirala SAP kao lidera u izveštaju „Magični kvadrant alata za integraciju podataka“ za 2016. godinu. Izveštaj je procenio proizvode SAP-a za integraciju podataka i prepoznao kompaniju kao lidera na osnovu njene „mogućnosti da realizuje“ i „sveobuhvatnosti vizije“. Ovo je deveta godina za redom da je SAP proglašen liderom u Magičnom kvadrantu alata za integraciju podataka.

Prema Gartneru „za arhitekte ili developere nije prihvatljivo da koriste samo podatke dostupne nakon implementacije. Potreba za brzom integracijom podataka zahteva alatke i platforme sa povećanom mogućnosti da čitaju, analiziraju i reaguju na lokalne i strane meta-podatke u dinamičnom modelu sa distribuiranim mogućnostima procesiranja.“

Nedavno najavljene inovacije u proizvodima iz SAP® rešenja za upravljanje kompanijskim podacima pruža poboljšanu podršku za podatke koji dolaze iz novih cloud i Big Data okruženja, poboljšanja za više samouslužnih mogućnosti i sveobuhvatnu podršku za upravljanje kompanijskim podacima. Zahvaljujući novim verzijama SAP HANA® smart data integration, SAP HANA smart data quality, aplikacije, SAP Agile Data Preparation i SAP Data Services i SAP Information Steward softvera, korisnici i partneri mogu bolje da odgovore na izazove koje predstavljaju podaci u digitalnom poslovanju.

Pročitajte i ovo...