Close
/ Vesti / Kompanije Yossi Avrahami i Almogim Holdings kupile staru zgradu američke ambasade u Beogradu
BiF Analize Čitajte B&F online

Kompanije Yossi Avrahami i Almogim Holdings kupile staru zgradu američke ambasade u Beogradu

Izraelske kompanije Yossi Avrahami i Almogim Holdings kupile su staru zgradu američke ambasade u Ulici kneza Miloša u Beogradu, prenose beogradski mediji. Kupovinom zgrade od 14.000 m2, kompanije, koje se inače bave stanogradnjom i upravljanjem nekretninama, prvi put su ušle na srpsko tržište.
Redakcija BIF on 23/09/2016 - 09:08 in Vesti, Ekonomija

This post has already been read 1452 times!

Izraelske kompanije Yossi Avrahami i Almogim Holdings kupile su staru zgradu američke ambasade u Ulici kneza Miloša u Beogradu, prenose beogradski mediji. Kupovinom zgrade od 14.000 m2, kompanije, koje se inače bave stanogradnjom i upravljanjem nekretninama, prvi put su ušle na srpsko tržište.

O kupoprodajnoj ceni nije bilo reči, ali Kurir navodi da je zvanično kupac domaća firma Energogroup development. U Agenciji za privredne registre piše da je ta firma pod zalogom zbog kredita od 5,3 mil EUR ali nije potvrđeno da li je to iznos koji je plaćen za ovu nekretninu.

Kako piše Kurir, novi vlasnici planiraju početak radova na proleće 2017. i nameravaju da ulože više od 10 mil EUR u izgradnju stanova i parkinga na toj lokaciji.

Nir Makdasi, generalni direktor kompanija Yossi Avrahami i Almogim Holdings, kaže da će dobar deo zgrade biti srušen i da će ostati samo “lepi deo koji gleda na Ulicu kneza Miloša”.

“Izgradićemo oko 500 parking mesta, restorane, kafiće, sve što je potrebno za stanare”, navodi on i dodaje da će ukupna investicija sigurno biti vrednija od 10 mil EUR.

Send Us A Message Here

Your email address will not be published. Required fields are marked *