Home VestiEkonomija U izgradnju pametne zgrade Societe Generale banke investirano 14 mil EUR

U izgradnju pametne zgrade Societe Generale banke investirano 14 mil EUR

by bifadmin

Sa otvaranja nove zgrade Societe Generale banka je u sredu uveče svečano otvorila novu poslovnu zgradu u Bulevaru Zorana Đinđića u Beogradu, u koju je investirala 14 mil EUR.

Objekat je izgrađen u neposrednoj blizini Upravne zgrade Societe Generale banke u Novom Beogradu, u Bulevaru Zorana Đinđića 48v, i prostire se na površini većoj od 10.000 m2. Societe Generale banka je novu zgradu napravila u partnerstvu sa Imel grupom i vlasnik je oko 70% izgrađenog objekta.

Predsednica Izvršnog odbora Societe Generale banke Marija Ruseva je istakla da je otvaranje nove poslovne zgrade važan finansijski korak za Societe Generale banku. Ona je dodala da je Societe Generale banka otvorena i za nove poslovne ideje i da će nastaviti da pruža ekspertizu i inovativne proizvode. Kako je kazala, u pitanju je značajna investicija za banku, ne samo sa finansijskog aspekta, već i zato što će mnoge važne funkcije biti spojene na jednom mestu.

Savremena višespratna zgrada A klase projektovana je u skladu sa poslednjim svetskim arhitektonskim trendovima. Novi poslovni objekat ima kapacitet za rad 420 zaposlenih. Osim kancelarijskog prostora, zaposlenima je na raspolaganju i trening centar koji može da primi 150 ljudi.

Ovaj pametni objekat je izgrađen u skladu sa najvišim standardima ekološke gradnje, a savremeni sistemi omogućavaju uštede na polju potrošnje električne i toplotne energije, kao i pijaće vode. U okviru njega je postavljena mini elektrana za proizvodnju struje, parking sa solarnim punjačima za vozila na električni pogon i poseban sistem za rekuperaciju kišnice, koja se umesto pijaće vode koristi za tehničke potrebe zgrade.

Societe Generale banka u Srbiji posluje gotovo četiri decenije, kao prva strana banka na domaćem tržištu. Danas ima više od 1.300 zaposlenih i razvijenu mrežu od 100 ekspozitura širom Srbije. Izgradnja novog poslovnog objekta, u koju je useljen deo zaposlenih iz Upravne zgrade, započeta je 2014. godine.

Izvor: Tanjug

Pročitajte i ovo...