Home VestiEkonomija Četiri decenije šabačkog Hemofarma

Četiri decenije šabačkog Hemofarma

by bifadmin

Šabački Hemofarm, važna karika u sistemu ovog najvećeg regionalnog farmaceutskog lidera, proslavila je četiri decenije uspešnog poslovanja. Osnovana davne 1976. godine, ova fabrika je za 40 godina postojanja prošla dinamičan i zanimljiv razvojni put. Od skromnog pogona za proizvodnju sirupa, krema i pet vrsta infuzionih rastvora postala je prvo deo vršačkog Hemofarma, a potom i deo nemačkog koncerna STADA koji joj je omogućio pristup stranim tržištima u 38 zemalja sveta i tržišnu prepoznatljivost.

Za 40 godina poslovanja u Šapcu, Hemofarm je postao ne samo partner lokalnoj zajednici, već i njen neodvojiv deo. Odgovorno poslovanje i poštovanje principa održivog razvoja Hemofarm između ostalog dokazuje i milionskom investicijom u prečišćač otpadnih voda ili ulaganjem u pošumljavanje Šapca gde ostvaruje izuzetnu saradnju sa lokalnom samoupravom.

Ove godine Hemofarm obeležava i deceniju poslovanja u okviru STADA grupe, a od ove godine je i centar STADA-e za tržišta jugoistočne Evrope. Put Hemofarma do nacionalnog ekonomskog simbola trasiran je i opredeljem najvišeg menadžmenta da ulaže u zaposlene jednako kao i u proizvodnju.

Pročitajte i ovo...