Home VestiEkonomija Immofinanz akvizicijama povećao broj ritejl parkova na 66

Immofinanz akvizicijama povećao broj ritejl parkova na 66

by bifadmin

Kompanija Immofinanz nastavlja širenje brenda Stop Shop akvizicijom osam ritejl parkova u Slovačkoj i Mađarskoj. Otkupna vrednost stečenih nekretnina iznosi približno 79 miliona evra. Kapacitet popunjenosti novih ritejl parkova je gotovo 98% dok je godišnji prihod od iznajmljivanja od oko 6,6 miliona evra. Preuzimanje će biti sprovedeno u nekoliko koraka, zaključno sa prvim kvartalom 2017. godine. Stop Shop portfolio će tada pokrivati 66 lokacija u sedam zemalja sa približno 449 hiljada kvadratnih metara zakupnog prostora i knjigovodstvenom vrednošću od preko 600 miliona evra. Istovremeno, novi projekti u Srbiji i Poljskoj su već u pripremnoj fazi.

„Kvalitetne lokacije, uspešno dosadašnje poslovanje, povoljno konkurentsko okruženje i dokazano kvalitetna kombinacija zakupaca, govore u prilog ovih investicionih mogućnosti sa atraktivnom cenom. Naš cilj je da u narednim godinama povećamo broj Stop Shop parkova na preko 100, kroz sopstvene projekte, ali i dalje akvizicije”, komentar je Olivera Šumija (Oliver Schumy), generalnog direktora kompanije Immofinanz.

Paket kupljenih nekretnina u Slovačkoj uključuje šest ritejl parkova u gradovima Bardjejov, Mihalovce, Prievidza, Rožnjava, Prešov i Bratislavska Rača. Prodavac je austrijska kompanija WM invest LtD. „Ovih šest nekretnina se nalaze na utvrđeno dobrim maloprodajnim lokacijama i imaju veoma visoku stopu popunjenosti“, objasnio je Mihael Vakolbinger (Michael Wakolbinger), izvršni direktor kompanije prodavca. Ovim preuzimanjem, portfolio ritejl parkova kompanije Immofinaz u Slovačkoj se povećao na 16 lokacija sa 112 hiljada kvadratnih metara prostora namenjenog zakupu.

Druga akvizicija uključuje ritejl parkove u mađarskim gradovima Hatvan i Solznok. Prodavac je kompanija Real 4 You Immobilien LtD. U Mađarskoj, Stop Shop brend će sada poslovati na 14 lokacija sa 128 hiljada kvadratnih metara zakupnog prostora.

Svaka od osam stečenih nekretnina ima između 7 i 9,3 hiljade kvadratnih metara prostora namenjenog zakupu kao i atraktivan miks postojećih zakupaca, poput kompanija Deichmann, Takko, JYSK i C&A po kojima je brend Stop Shop već postao poznat. Nakon zatvaranja dogovora, nekretnine će biti rebrendirane tako da odražavaju koncept Stop Shop brenda.

Stop Shop je brend kompanije Immofinanz i zasniva se na regionalnim ritejl centrima u Centralnoj i Istočnoj Evropi. Parkovi se prostiru na lokacijama naseljenim sa 30.000 do 150.000 stanovnika. Ovi maloprodajni ritejl parkovi obuhvataju od 3.000 do 15.000 kvadratnih metara prostora za izdavanje i nude posetiocima dovoljan broj parking mesta, dobru povezanost sa gradom linijama javnom prevoza i bogatu ponudu domaćih i stranih brendova. Stop Shop portfolio Immofinanza trenutno pokriva 66 lokacija u sedam zemalja: Slovačka(16 Stop Shop parkova), Mađarska (14), Austrija (11), Češka (10 ), Slovenija (6), Poljska(6) i Srbija (3).

Pročitajte i ovo...