Home VestiEkonomija Po deseti put dodeljene nagrade „Cvet uspeha za ženu zmaja“

Po deseti put dodeljene nagrade „Cvet uspeha za ženu zmaja“

by bifadmin

Udruženje poslovnih žena Srbije je na svečanosti u pozorištu Madlenianum, po deseti, jubilarni put, dodelilo nagradu „Cvet uspeha za ženu zmaja“ najboljim preduzetnicama u Srbiji, pod pokroviteljstvom Nemačko-srpske razvojne saradnje koju sprovodi GIZ (Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju, ACCESS projekat). Titulu „žena zmaj“, ove godine je ponelo pet preduzetnica od 26 nominovanih iz cele zemlje.

U kategoriji „najevropskija ženska firma“ nagradu su dobile Svetlana Miljković, vlasnica i direktorka preduzeća „Sweet home“ iz Brusa i Jelena Čitaković, vlasnica i direktorka preduzeća „Arpel“ iz Beograda, a „najbolji model zapošljavanja žena“ je pokazala Slavica Ćirić, osnivač i direktorka Zanatske zadruge Damsko srce iz Pirota. U potkategoriji „samozapošljavanje“, nagrađene su Dragana Vujović Đermanović, vlasnica preduzeća „Pepper communications“ iz Novog Sada i Žaklina Nedeljković, vlasnica Ambulante za zdravstvenu negu ,,Mobilna sestra” iz Beograda.

I ove godine Udruženje je odlučilo da, za doprinos razvoju ženskog preduzetništva u različitim segmentima poslovanja gde su postigle zapažen uspeh, 10 kandidatkinja dobije specijalna priznanja.

„U jubilarnoj godini Cveta uspeha sa zadovoljstvom možemo da kažemo da su kandidatkinje za ovogodišnju nagradu najbolji reprezenti uspešnog ženskog preduzetništva. Ova manifestacija je do sada promovisala preko 400 preduzetnica iz cele Srbije i drago nam je što svake godine imamo „slatke muke“ da od najboljih nagradimo najbolje. To je dokaz da je u proteklih 10 godina napravljen svojevrsni „kvantni skok“ i da u ženskom preduzetništvu sve više prepoznajemo nosioce dinamične privredne aktivnosti, rasta, izvoza i kreatore novih radnih mesta. Ali neophodno je nastaviti sa promocijom, javnim zagovaranjem, edukacijama, poslovnim umrežavanjem i jačanjem partnerstva sa javnim i korporativnim sektorom do pune integracije ženskog preduzetništva u vodeći ekonomski tok“, istakla je dr Sanja Popović Pantić, predsednica Udruženja poslovnih žena Srbije i autorka projekta „Cvet uspeha za ženu zmaja“.

Cilj nagrade je afirmacija uspešnih preduzetnica i vidljivost njihovog doprinosa ekonomskom razvoju Srbije. Priznanjem najuspešnijima skreće se pažnja javnosti na veliku pokretačku snagu ženskog preduzetništva. Do sada je nagradu dobilo 112 žena i mnogima je ovo snažan podsticaj da istraju u razvoju sopstvenog biznisa, a ujedno doprinosi i njihovoj afirmaciji.

Pročitajte i ovo...