Home Posle 5 Musicians United: Donatorski koncert kvarteta Ognjena Gotovčevića

Musicians United: Donatorski koncert kvarteta Ognjena Gotovčevića

by bifadmin

Pilot projekat inicijative „Ujedinjeni muzičari/Musicians United“ – donatorski koncert kvarteta Ognjena Gotovčevića koji će biti održan 18. decembra na velikoj sceni Ustanove kulture Vuk Karadžić sa početkom u 20h. Sav prihod od prodaje ulaznica (500din/1.000din/2.000din) biće upotrebljen za podršku Ognjenovog školovanja na Berkli koledžu (Berklee college of Music) u Bostonu. Uz Ognjena Gotovčevića u kvartetu su Nikola Banović, Boris Šainović i Andreja Hristić, a kao specijalni gosti pridružiće im se Vasil Hadžimanov, Peđa Milutinović, Ana Protulipac, Rastko Obradović i mnogi drugi.

Ovog leta Ognjen Gotovčević je na programu „Umbria Jazz Clinics“ u Peruđi nagrađen visokom stipendijom za „Berklee college of Music“ u Bostonu u iznosu od 80% školarine po godini studija. Ovo je najviša dodeljena stipendija na ovogodišnjem programu u Peruđi. Kako bi u januaru 2017. Ognjen započeo školovanje na Berkli koledžu u Bostonu, neophodno je da obezbedi preostalih 20% školarine (oko $8,000.00) kao i novac za nastavna sredstva, avio kartu i život u Bostonu. Cilj je da deo tih sredstava bude prikupljen na ovom koncertu.

Ognjen Gotovčević svira od svoje četvrte godine. Njegov prvi izbor bila je violina, zatim klavir i klarinet, ali se kao pravi izbor ispostavio saksofon koji i danas svira. Osvojio je brojne nagrade na nacionalnim, regionalnim i internacionalnim takmičenjima. Ognjenov izuzetan talenat potvrđen je i na ovogodišnjem takmičenju „The Best Musical Mind“ u Beogradu na kojem je i osvojio učešće u programu „Umbria Jazz Clinics“ u Peruđi gde je nagrađen stipendijom Berkli koledža.

„Ujedinjeni muzičari/Musicians United“ je nova inicijativa za podršku muzičkim genijalcima servisa za razvoj kulture i umetnosti „Multikultivator“, u skladu sa njegovom dosadašnjom praksom da skreće pažnju na mlade muzičke talente i pomaže njihov profesionalni razvoj.

Pročitajte i ovo...