Home VestiIT i nauka Najavljena konferencija ICT Security 2017

Najavljena konferencija ICT Security 2017

by bifadmin

U 2017. godini Udruženje eSigurnost organizuje međunarodnu konferenciju ICT Security 2017 od 30. do 31. maja u Hotelu Crowne Plaza u Beogradu. Konferencija će se održati po četvrti put i jedan je od značajnijih IKT događaja u regionu po pitanju napredne bezbednosti informacija.

Međunarodna konferencija ICT Security iz godine u godinu prati trendove u informacionoj bezbednosti. Teme na konferenciji će biti grupisane u panele, a deo predavanja će biti posvećen bezbednosti bankarskog poslovanja uključujući i elektronsko i mobilno plaćanje, kao i bezbednost platnih kartica. Posebna predavanja biće o pravilnom upravljanju bezbednošću računarske mreže, bezbednosti mobilnih uređaja i aplikacija, problemima autentifikacije, naprednoj antivirusnoj zaštiti i bezbednosti Linux sistema, kao i o digitalnoj forenzici, etičkom hakovanju, penetration testovima, sistemima za oporavak podataka i najnovijim pretnjama i tehnikama zloupotrebe u informacionim sistemima.

Udruženje eSigurnost najavljuje i radionice na kojima će se prikazati sofisticirane tehnike napada na IKT sisteme, ali izneti i rešenja za kvalitetnu zaštitu. Na radionicama će se između ostalog pokazati do kojih problema mogu dovesti napredne zloupotrebe na IoT uređajima, u računarskoj mreži i digitalnom bankarstvu.

Pročitajte i ovo...